La Dra. Maria Rubio-Valera reconeguda pel Ministerio de Ciencia e Innovación com a una de les científiques més destacades del darrer any

 a Institució
  • Mujeres en Ciencia e Innovación 2020 és una plataforma impulsada pel Ministerio de Ciencia e Innovación i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)

  • Aquesta iniciativa aglutina 33 dones científiques i innovadores que destaquen per la seva important labor científica i tècnica en diferents disciplines.

 

El Ministerio de Ciencia e Innovación, a través de la seva Unidad de Mujeres y Ciencia i en col·laboració amb la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT), impulsa la plataforma Mujeres en Ciencia e Innovación 2020.

Es tracta d’una iniciativa que recull els noms i les biografies de 33 dones espanyoles que destaquen, a escala nacional i internacional, per la seva important labor i contribució en els àmbits de la ciència i la innovació durant el 2020. Totes elles són referents en les seves diferents disciplines i són font d’inspiració per a les noves generacions de joves investigadores.

Aquest és el gran objectiu d’aquest projecte: guiar a altres dones, joves i nenes i fomentar i promoure la seva participació en el món de la ciència.

La Dra. Maria Rubio-Valera, cap de Qualitat i Seguretat del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, és una d’aquestes 33 investigadores que formen part del projecte. A més del seu currículum, a la plataforma també es destaca la seva tasca dins el grup de recerca Avaluació de les Tecnologies Sanitàries en Atenció Primària i Salut Mental (PRISMA) i la seva investigació centrada en el disseny i avaluació d’intervencions sanitàries que permetin millorar la qualitat de l’atenció als pacients, avaluant la seva efectivitat i la relació cost-efectivitat. Ho explica ella mateixa en aquest vídeo, on també hi apareixen altres investigadores que participen en aquest projecte.

 

Dia Internacional de la dona i la nena en la ciència

Mujeres en Ciencia e Innovación 2020 es va posar en marxa coincidint amb el Dia Internacional de la dona i la nena en la ciència, una efemèride que serveix per recordar que el talent no és qüestió de gènere i fomentar la participació, de forma plena i equitativa, de les dones en la ciència.

En aquest context, el Ministerio de Ciencia e Innovación va organitzar un acte en el qual va voler posar en relleu la tasca duta a terme per les investigadores espanyoles, reivindicar la seva presència en aquest àmbit i, alhora, reflexionar sobre diversos temes relacionats amb el binomi dona-ciència. Podeu veure aquesta trobada en el següent enllaç.

 

#NoMoreMatildas, una campanya que reivindica la tasca de les dones científiques

A totes aquestes iniciatives que volen donar visibilitat al treball científic de les dones,  també se suma la campanya  #Nomorematildas. Un projecte que pretén mirar enrere i recuperar les investigacions i les aportacions realitzades per dones, recopilar-les en llibres de text i així reivindicar el seu paper en el món de la ciència, molts cops oblidat, i, alhora, despertar les inquietuds científiques de les futures investigadores. Per saber-ne més, feu clic aquí.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search