La firma de contractes laborals en remot, un pas endavant cap a l’avantguarda tecnològica en el sector sanitari
El Parc Sanitari ha estat el primer centre de Sant Joan de Déu a implementar la digitalització de la signatura de contractes.
El director de Recursos Humans del Parc Sanitari Sant Joan de Déu explica a la revista Especial Directivos els beneficis que ha aportat implementar aquest sistema.
La dispersió geogràfica i els treballs per torns i nocturns són alguns dels factors que afectaven l’agilitat en els processos de firma de contractes laborals al Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Més de 2.500 professionals treballen en 18 equipaments diferents en diversos punts de la província de Barcelona, i molts d’ells ho fan de nit, durant el cap de setmana o en dies festius.
En els processos de signatura de contractes tradicionals, aquesta conjuntura implicava que, fora del seu horari laboral, els professionals haguessin d’anar al departament de Recursos Humans, a Sant Boi de Llobregat, a firmar el contracte de treball.
Gairebé el 100% dels contractes se signen en 48 h
Amb aquest context, l’índex d’eficiència era molt baix: només se signaven un 30% dels contractes. En l’actualitat, gràcies a la implementació de la firma en remot amb el proveïdor VIDSigner el 2018, aquesta xifra ha crescut de forma exponencial: el 95% dels contractes estan formalitzats en menys de dos dies. Es tracta d’una acció que ha estat pionera en el sector sanitari a Catalunya.
La revista Especial Directivos, especialitzada en temes essencials per a la millora de la gestió i la feina dels directius, s’ha fet ressò d’aquest projecte amb un article d’opinió del director de Recursos Humans del Parc Sanitari, Xavier Magrans, inclòs en el número de febrer. El text permet conèixer més a fons com ha sigut la implementació de la firma digital i els múltiples beneficis que ha aportat a l’organització pel que fa a gestió del temps, recursos econòmics, innovació i sostenibilitat. Si voleu llegir l’article complet, feu clic en aquest enllaç.