La Fundació Uriach premia a un infermer del Parc Sanitari

 a Institució
​José Manuel Gutiérrez García, infermer del Parc Sanitari Sant Joan de Déu especialista en salut mental i doctor en veterinària, ha estat guardonat amb el XLVI Premi Uriach d’Història de la Medicina. Premi aconseguit gràcies al seu treball “Triquinas, cerdos y salud pública veterinaria: la inclusión del mundo microscópico en la base científica de la inspección cárnica (Barcelona, 1870s)”.
José Manuel Gutiérrez García desenvolupa la seva activitat professional a la unitat d’aguts de psiquiatria i és el primer investigador que aconsegueix guanyar aquest prestigiós premi en dues ocasions (l’anterior va ser l’any 2007).
El Premi Fundació Uriach “Història de la Medicina”, d’àmbit internacional, es convoca anualment des de l’any 1970 i és un dels més reconeguts en l’àmbit de la història de les ciències de la salut. Està dotat amb 3000 euros i un accèssit de 1000 euros. El treball guanyador es publica a la revista Medicina e Historia.
El treball presentat per José Manuel Gutiérrez García explica la gènesi de programes de salut pública encaminats a millorar la seguretat alimentària. Concretament, es troba en un escenari d’alarma social originat pels primers casos de triquinosi detectats a Espanya. Però l’enfocament historiogràfic desenvolupat no només descriu aquests esdeveniments, sinó que els explica en el context social, científic i polític de l’època.
José Manuel Gutiérrez García, també doctor en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor associat a aquesta institució, rep aquest reconeixement com un nou impuls a la seva trajectòria investigadora i docent que actualment desenvolupa als graus de Medicina, Biologia, Ciències Biomèdices, Fisioteràpia i Veterinària.
Enhorabona per la feina realitzada!!
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search