La millora de la salut mental a la feina, a debat

 a Projectes, Salut mental

Les iniciatives més innovadores per fomentar la salut mental al lloc de treball marquen el nou webinar del projecte EMPOWER.

El 10 de novembre, de 9 a 13.30 h, tindrà lloc aquesta sessió en línia, adreçada tant als investigadors com a tots els professionals del sector públic i privat, responsables polítics i asseguradores, vinculats a l’àmbit de la recerca.

El pròxim dimecres, 10 de novembre, de 9 a 13.30 h, tindrà lloc el webinar “Foment de la salut mental en el treball: estratègies emergents de projectes innovadors a Europa”. Una sessió en línia que es farà en anglès i on els investigadors i les persones vinculades al món de la recerca (professionals del sector públic i privat, responsables polítics i asseguradores) podran conèixer les últimes iniciatives innovadores per millorar la salut mental en el lloc de feina a tot Europa, i aprendran dels experts com augmentar l’impacte de la recerca, unint a l’acadèmia i la indústria. Alhora, serà un bon moment per centrar l’atenció en les barreres que hi ha a entorn de la salut mental, la falta de serveis i l’estigma que genera en el lloc de feina.

La importància de tenir cura de la salut mental en l’àmbit laboral

Segons dades presentades per l’Organització Mundial de la Salut, la salut mental pot tenir un efecte substancial en totes les àrees de la vida, i l’àmbit laboral no n’és una excepció. Els problemes de salut mental al lloc de treball, especialment l’estrès, l’ansietat i la depressió, estan associats a un augment de l’absentisme dels professionals, taxes de productivitat menors i costos, directes i indirectes, superiors.

Amb aquest context, una bona salut mental a la feina i una bona gestió van de la mà. La promoció de la salut mental i el respecte i suport a les persones amb algun problema augmenten, per tant, les probabilitats de reduir l’absentisme i incrementar la productivitat.

Una vegada més queda palesa la importància de la investigació per comprendre quins factors influeixen en la salut, i per identificar i provar intervencions que promoguin la salut i el benestar al lloc de feina. Gràcies a aquest webinar,  els experts que treballen en els principals projectes innovadors a Europa, podran compartir les seves investigacions amb les parts interessades clau.

Si voleu fer la vostra inscripció, gratuïta, cliqueu en aquest enllaç.

Projecte EMPOWER

El projecte europeu EMPOWER va néixer l’any 2020 amb l’objectiu de reduir l’impacte dels trastorns mentals al lloc de feina mitjançant el desenvolupament i la implantació d’una plataforma de salut virtual, destinada a promoure el benestar dels treballadors.

Més informació

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search