La nova edició de les Festes del Barri Ciutat Cooperativa-Molí Nou de Sant Boi treballa per la inclusió social

 a Institució

Les Festes del Barri Ciutat Cooperativa-Molí Nou de Sant Boi de Llobregat arriben a una nova edició en plena forma.

La novetat d’enguany ha estat la participació activa de persones ateses a l’àrea de Discapacitat Intel·lectual i del Servei de Laborteràpia del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. La decisió de comptar amb la col·laboració d’aquests usuaris es va consensuar junt amb la Taula Tècnica del Barri Ciutat Cooperativa- Molí Nou de Sant Boi de Llobregat, de la qual el Parc Sanitari n’és membre.

Sota el lema Platja i mar, usuaris de l’Àrea de Discapacitat Intel·lectual i del Servei de Laborteràpia de la residència Santa Anna del Parc Sanitari van apropar la brisa marina a l’asfalt. Després de dos mesos de treball inclusiu, múltiples elements decoratius de caràcter marí, com ara peixos de tota mida i color van omplir el barri de creativitat. Un resultat que els usuaris van poder gaudir passejant pels carrers.

Aquesta activitat també va comptar amb la implicació de Torrents d’Art. I és que la creativitat integradora i inclusiva és part essencial d’aquest programa del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. De fet, un dels seus objectius és crear un espai de referència cultural i públic on l’art i la creació artística esdevinguin un vehicle d’integració, inclusió, apoderament de les persones amb problemes de salut mental.

Sota aquesta premissa, més d’un centenar d’estudiants de l’Institut Rafael Casanova, l’Escola Molí Nou, el centre obert GINKGO i Minicoope van voler col·laborar amb Torrents d’Art per pintar prop de 150 paraigües que guarnirien la Rambla, l’eix de les festes del barri. Després de dues setmanes amb el pinzell a les mans, i amb el suport de diversos voluntaris, l’alumnat ha pogut mostrar la seva creativitat lliurement fent servir la pintura i el propi cos. En aquest sentit, des de l’Escola Molí Nou s’emfatitza que és un gran al·licient que els alumnes després puguin veure les seves obres exposades públicament. Sense cap mena de dubte, es tracta d’una experiència que ha estat molt enriquidora per a tots i que esperem repetir.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search