La patologia quirúrgica del tiroides es consolida a l’Hospital General del Parc Sanitari

 a Institució
Els doctors Jaime Jimeno i Rolando Orbeal, del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, han realitzat més de 100 intervencions per patologia de la glàndula tiroides en el nostre centre amb uns resultats clínics d’excel·lència.
A la intervenció quirúrgica tot l’equip de cirurgians, anestesiòlegs i infermeria quirúrgica s’han coordinat fins a protocol·litzar el maneig d’aquests pacients.
Aquesta cirurgia es realitza en règim de curta estada, de manera que l’estada hospitalària mitja ha estat de 1,2 dies. Aquesta dada és especialment rellevant si tenim en compte que més del 70% dels pacients requereixen una tiroïdectomia total per la seva patologia o per sospita de càncer de tiroides.
Els resultats obtinguts, des d’un punt de vista de morbiditat postoperatòria, són excel·lents tenint en compte els estàndards que publica cada any l’Associació de Gran Bretanya de Cirurgia Endocrina (British Association of Endocrine and Thyroid Surgeons).
La dedicació de l’equip a aquesta patologia ha quedat reflectida també en la presentació de diverses comunicacions en congressos de la especialitat, donat que el grup de patologia endocrina formen part del Grup de Recerca i Innovació en Cirurgia de la Fundació Sant Joan de Déu coordinat pel doctor David Parés.
Aquests resultats cristal·litzen en la creació del Grup de Patologia Endocrina del nostre hospital el qual, de forma multidisciplinar, valora els casos clínics. El grup està format pels següents membres:
  • Dr. Sáenz de Navarrete i Dra. Monroy del Servei d’Endocrinologia.
  • Dra. Cambra i Dr. Marín del Servei de Diagnòstic per la Imatge.
  • Dr. Badia i Dra. Semidey del Servei d’Anatomia Patològica.
  • Dr. Jimeno i Dr. Orbeal del Servei de Cirurgia General i Digestiva.
  • I la col·laboració del Servei d’Otorinolaringologia mitjançant el Dr. Vera, el Dr. Recher i el Dr. Pujol i del Servei d’Urologia per la patologia de la glàndula suprarenal mitjançant el Dr. Céspedes i el Dr. Ledesma.
La patologia quirúrgica del tiroides, per la seva freqüència i pels resultats clínics obtinguts per tot l’equip, es consolida com una de les patologies d’interès del Servei de Cirurgia General i Digestiva i del Servei d’Endocrinologia de l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search