La protecció del personal sanitari centra un Dia Mundial de la Seguretat del Pacient marcat per la covid-19

 a Dia Mundial

El context de pandèmia ha posat de manifest les condicions en què sovint han de treballar els professionals sanitaris, en entorns estressants i exposats a experimentar problemes de salut física i mental.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), 4 de cada 10 pacients pateixen danys en l’atenció sanitària i ambulatòria, i fins al 80% d’aquests perjudicis es podrien prevenir.

L’arribada del SARS-CoV-2 ha evidenciat com és d’important preservar la salut del personal assistencial per garantir una bona atenció als pacients. En el context de pandèmia global, els professionals han hagut d’enfrontar-se a danys relacionats amb l’assistència sanitària, com ara infeccions, trastorns psicològics i emocionals, estigmatització i, fins i tot, en alguns casos, la mort.

Amb aquest rerefons, aquest 17 de setembre, Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, l’OMS vol centrar la jornada en la seguretat del personal sanitari com a prioritat per preservar la seguretat dels pacients. En aquesta línia, el lema de la campanya és “Personal sanitari segur, pacients segurs”.

“Defensa la seguretat del personal sanitari!”

L’OMS estima que fins al 80% de danys als pacients es podrien prevenir, sobretot en països amb pocs recursos econòmics. I és que la xifra de persones ateses que experimenta danys per errors en els processos assistencials és alta: són 4 de cada 10 en l’atenció sanitària i ambulatòria.

L’entitat dedica una campanya anual, cada 17 de setembre, a revertir aquestes dades i mobilitzar tots els agents implicats en els sistemes sanitaris. Enguany, la crida a l’acció que proposa és “Defensa la seguretat del personal sanitari”.

El Parc Sanitari dona suport a la jornada

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu treballa per garantir la màxima qualitat i seguretat en l’atenció a les persones. En aquest sentit, resulta primordial tenir cura de la salut dels professionals de l’organització. Com a novetat sobrevinguda per la pandèmia, s’ha creat l’equip El Parc actua amb tu, format per professionals de les àrees de psicologia, del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa, i Desenvolupament Solidari, que donen suport psicològic i emocional, i ofereixen eines d’autocura al personal assistencial en un entorn actual regit, en molts casos, per l’estrès i la incertesa.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search