Un equip multidisciplinari impulsa “El Parc actua amb tu”, una iniciativa per oferir eines d’autocura i suport als professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

 a Projectes, Uncategorized

Aquest grup compartirà informació amb pautes i consells, i proporcionarà un servei d’atenció telefònica i per correu electrònic per abordar problemes de salut mental en l’àmbit professional arran de la pandèmia del SARS-CoV-2.

Atendre les persones afectades i els seus familiars en una situació de pandèmia pot conduir els professionals a experimentar un malestar intens, i poden aparèixer símptomes com ansietat, irritabilitat, tristesa, sensació de culpa, símptomes somàtics, insomni o dificultats per concentrar-se.

Amb la finalitat de prevenir i abordar aquests problemes, un equip multidisciplinari del Parc Sanitari, format per professionals de l’àmbit de la salut mental, ha impulsat “El Parc actua amb tu”, una iniciativa que té com a finalitat proporcionar estratègies i eines d’autocura, que s’aniran compartint als canals corporatius interns de l’organització.

D’altra banda, aquest grup oferirà atenció i suport si els símptomes s’allarguen en el temps i resulten difícils de gestionar. Si els professionals es troben en aquesta situació, podran sol·licitar ajuda a aquest equip a través de consulta telefònica o via correu electrònic.

“Cuidem-nos mentre cuidem”: pautes d’autocura per a professionals

Mantenir actius els vincles socials i expressar a la família i amics com se senten cada dia, seguir una alimentació adequada i hidratar-se bé; evitar, fora de l’horari laboral, consultar informació relacionada amb la covid-19, i practicar exercicis breus d’atenció plena, són algunes pautes d’autocura que els professionals d’“El Parc actua amb tu” han recollit en aquesta infografia i aquesta altra, i que poden contribuir a millorar el benestar dels professionals en aquesta situació de crisi tan complexa a la qual estan exposats.

Consells i recomanacions per a un confinament saludable

Estar-se a casa durant un període llarg de temps pot afectar els hàbits diaris, desencadenar problemes del son, i originar malestar emocional i psicològic. En aquesta guia trobareu consells i recomanacions per viure el confinament de forma saludable i fer que aquesta estada a casa resulti tan agradable com sigui possible.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search