Un equip multidisciplinari impulsa “El Parc actua amb tu”, una iniciativa per oferir eines d’autocura i suport als professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

 a Projectes, Uncategorized

Aquest grup compartirà informació amb pautes i consells, i proporcionarà un servei d’atenció telefònica i per correu electrònic per abordar problemes de salut mental en l’àmbit professional arran de la pandèmia del SARS-CoV-2.

Atendre les persones afectades i els seus familiars en una situació de pandèmia pot conduir els professionals a experimentar un malestar intens, i poden aparèixer símptomes com ansietat, irritabilitat, tristesa, sensació de culpa, símptomes somàtics, insomni o dificultats per concentrar-se.

Amb la finalitat de prevenir i abordar aquests problemes, un equip multidisciplinari del Parc Sanitari, format per professionals de l’àmbit de la salut mental, ha impulsat “El Parc actua amb tu”, una iniciativa que té com a finalitat proporcionar estratègies i eines d’autocura, que s’aniran compartint als canals corporatius interns de l’organització.

D’altra banda, aquest grup oferirà atenció i suport si els símptomes s’allarguen en el temps i resulten difícils de gestionar. Si els professionals es troben en aquesta situació, podran sol·licitar ajuda a aquest equip a través de consulta telefònica o via correu electrònic.

“Cuidem-nos mentre cuidem”: pautes d’autocura per a professionals

Mantenir actius els vincles socials i expressar a la família i amics com se senten cada dia, seguir una alimentació adequada i hidratar-se bé; evitar, fora de l’horari laboral, consultar informació relacionada amb la covid-19, i practicar exercicis breus d’atenció plena, són algunes pautes d’autocura que els professionals d’“El Parc actua amb tu” han recollit en aquesta infografia i aquesta altra, i que poden contribuir a millorar el benestar dels professionals en aquesta situació de crisi tan complexa a la qual estan exposats.

Consells i recomanacions per a un confinament saludable

Estar-se a casa durant un període llarg de temps pot afectar els hàbits diaris, desencadenar problemes del son, i originar malestar emocional i psicològic. En aquesta guia trobareu consells i recomanacions per viure el confinament de forma saludable i fer que aquesta estada a casa resulti tan agradable com sigui possible.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

Start typing and press Enter to search