La reunió del Group Ghent arriba a Barcelona

 a Institució
La reunió anual del Group Ghent es celebrarà aquest any a l’edifici Sant Joan de Déu – Numància els propers dies 20,21 i 22 de setembre.
El Group Ghent, que rep aquest nom arrel la seva primera reunió celebrada a Ghent (Bèlgica) l’any 2004, és un grup informal de psiquiatres forenses europeus amb experiències i interès en la formació en aquest camp.
Aquest any la reunió es fa Barcelona i, per primera vegada, en un país del sud de Europa. Els experts, tant nacionals com internacionals, que estaran presents seran 39 que venen de diferents països Europeus (Regne Unit, Alemanya, Àustria, Holanda, Bèlgica, Israel o Dinamarca entre d’altres).
El seu model de reunió es basat en temes de discussió i aquest any es centraran en aspectes com la psiquiatria de presons, els canvis d’ actitud social, mèdica i legal envers el crim, l’educació pública, les víctimes, l’estigmatització i la recerca a psiquiatria forense.
Aquesta reunió esta organitzada pel Dr. Vicenç Tort (Parc Sanitari Sant Joan de Déu),  el Dr. Oriol Cabre (Parc Sanitari Sant Joan de Déu) i la Dra. Esperanza Gómez Duran (Fundació Socio-Sanitaria Barcelona i COMB-Area de Praxis)
Malgrat que la psiquiatria forense varia d’un país a un altre degut a diferents sistemes legals i d’atenció psiquiàtrica i al seu desenvolupament històric, és un camp que també té objectius comuns en tots els països com són treballar eficientment on la llei i la psiquiatria convergeixen, donar suport als tribunals, proveir tractament a les persones amb delictes que pateixen una malaltia mental i millorar les seves condicions de vida.
Entre les activitats preventives estarien el prevenir persones amb trastorn mental de realitzar actes delictius, previndré futures víctimes del delicte, intervenir en el cercle viciós de víctima i futur delinqüent, identificar joves amb conductes antisocials i intervindré en la trajectòria del trastorn de conducta a la infància cap la delinqüència del adult.
El Group Ghent tindria, doncs, com  a objectius primaris donar suport a la formació que facilités i millorés la pràctica professional de la psiquiatria forense a Europa, cercar i desenvolupar noves idees, fer recomanacions sobre la formació i donar suport al desenvolupament de grups professionals en països on es desenvolupen nous serveis.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search