La Unitat de Ferides Complexes del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, acreditada com a Unitat Excel·lent pel GNEAUPP

 a Acreditacions, infermeria, Uncategorized

A Espanya únicament hi ha 5 unitats de ferides acreditades, de les quals 2 es troben a Catalunya.

La Unitat és pionera en el tractament local amb sevoflurà, òxid nitrós i a través de microempelts de gruixparcial.

A l’auditoria prèvia a l’acreditació s’han valorat aspectes organitzatius, ètics o de gestió assistencial, entre d’altres.

El Grup Nacional per a l’Estudi i Assessorament en Úlceres Per Pressió i Ferides Cròniques (GNEAUPP), ha concedit l’acreditació com a Unitat Excel·lent a la Unitat de Ferides Complexes del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, després d’un procés avaluador i auditor on s’han valorat aspectes organitzatius, ètics, de gestió, assistencials, de formació, investigació i de qualitat, entre d’altres.

Aquesta Unitat del Parc Sanitari Sant Joan de Déu s’encarrega de l’atenció a les persones amb ferides cròniques o complexes, així com amb lesions per pressió (LPP), que es produeixen en zones del cos on l’os pressiona la pell contra una superfície exterior. Aquestes lesions són un problema greu per a persones enllitades o amb malalties cròniques i, també, un gran repte per als professionals, majoritàriament per als equips d’infermeria, ja que en la majoria dels casos són ferides de difícil curació.

En l’àmbit estatal, el GNEAUPP és la societat científica degana i de referència pel que fa a producció científica, docent i divulgadora en ferides. També és referent en l’acreditació de professionals i dispositius assistencials especialitzats en el diagnòstic i tractament de persones amb ferides cròniques o de difícil cicatrització.

Actualment, a Espanya hi ha un total de 5 unitats de ferides acreditades, de les quals 2 es troben a Catalunya. A partir de l’1 de febrer, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu passa a formar part d’aquest prestigiós grup d’unitats especialitzades, on ja hi ha la Unitat d’Hospitalització de Pacients amb Ferides Cròniques de l’Hospital Fundació Institut San José de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu).

Equip i funcionament de la Unitat de Ferides Complexes

La Unitat de Ferides Complexes del Parc Sanitari Sant Joan de Déu la formen els professionals Cristina Jiménez i Pere Coca, de l’equip d’Infermeria, ambdós amb el rol de Pràctica Avançada: també formen part de la Unitat de Peu Diabètic. La Unitat ofereix una atenció global a la persona amb ferides a través d’un abordatge interdisciplinari i mitjançant la participació de professionals de diferents especialitats com ara Medicina Interna, Traumatologia o Cirurgia Vascular, entre d’altres, durant el procés diagnòstic o de tractament.

L’activitat assistencial de la Unitat de Ferides Complexes es vehicula a través de la Consulta Externa. Al marge de l’activitat comunitària, aquesta Unitat també proporciona suport, com a equip interconsultor, a les persones ingressades en els diferents dispositius del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Al marge dels aspectes més estrictament assistencials, l’equip d’infermeria de la Unitat assegura la continuïtat de les cures de les persones tractades gràcies a la coordinació entre els diferents nivells assistencials i la formació de persones ateses, familiars i professionals assistencials.

Tractaments pioners en la cura de ferides complexes

Dins la cartera de serveis especialitzats de la Unitat de Ferides Complexes cal destacar el tractament local amb sevoflurà i amb òxid nitrós inhalat, així com tractaments analgèsics i procediments de cirurgia menor, com són els microempelts de gruix parcial, entre d’altres. Dins dels objectius a curt termini de la Unitat de Ferides Complexes, s’espera ampliar aquesta cartera de serveis amb altres tractaments més avançats.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search