La Unitat Funcional de Mama compleix els seus primers 6 mesos de vida

 a Institució
El gener de 2010 va constituir-se un grup multidisciplinar per organitzar l’assistència d’usuàries amb patologia mamària en el nostre centre i crear l’embrió de la futura Unitat Funcional de Patologia Mamària del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. L’equip d’aquesta Unitat està format pel Dr. Francesc Badia (Servei d’Anatomia Patològica), Isaac Cebrecos (Ginecologia), Jaime Jimeno (Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu) Rolando Orbeal (Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu), Ana Sánchez (Diagnòstic per la Imatge) i Laia Santos (Diagnòstic per la Imatge).
Amb el suport de la Direcció Assistencial del centre, el 6 d’abril de 2011 va celebrar-se la primera reunió oficial del grup de Patologia Mamària que té com a objectiu final l’excel·lència clínica en l’atenció d’aquesta patologia en el nostre entorn.
Des d’aleshores, s’han realitzat deu comitès oficials on s’han comentat els casos de 85 usuàries, 18 de les quals han estat derivades a l’Institut Català d’Oncologia per patir càncer de mama diagnosticat pels nostres professionals. En aquest sentit, s’ha de destacar que en aquest últim any s’han introduït progressivament noves tècniques de radiodiagnòstic com la biòpsia estereotàxica i la mamografia digital. A més, s’ha iniciat la realització de biòpsies guiades per arpó i la RMN mamària.
Actualment, el nostre centre disposa de dues consultes específiques de Mastologia, una a càrrec del Servei de Ginecologia encapçalat pel Dr. Cebrecos i una altre a càrrec del Servei de Cirurgia General amb el Dr. Orbea i el Dr. Jimeno al capdavant. En aquestes dues consultes, es reben les usuàries tots els dilluns en horari de matí. Les pacients amb patologia mamària benigne i maligne poden citar-se directament des del CAP o des del nostre centre.
Cal remarcar que els membres d’aquest comitè, a més, formen part del recentment creat grup d’investigació “Recerca i Innovació en Cirurgia”. Un grup que ja ha iniciat alguns estudis de recerca que han presentat en diverses comunicacions en congressos i que aspiren a ser publicats en revistes científiques d’impacte.
Un dels grans reptes d’aquesta Unitat avui en dia és iniciar l’assistència a usuàries amb càncer de mama en el nostre centre. Actualment, ja s’està realitzant un gran esforç per aconseguir un temps de diagnòstic precoç mínim (mitjançant el circuit de UDRA del centre) per poder oferir la millora en l’atenció clínica a aquestes usuàries.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search