L’apoderament del rol infermer: una aposta del Parc Sanitari Sant Joan de Déu per contribuir a la millora de les persones ateses

 a Projectes

​El Parc Sanitari Sant Joan de Déu s’adhereix a la campanya “Nursing Now”, impulsada per l’OMS i el Consell Internacional d’Infermeria.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es prolongarà fins al 2020, és apoderar el rol infermer, i visibilitzar la importància de les cures infermeres com una eina per millorar la salut de la població i reduir les desigualtats.

Durant la jornada d’adhesió a la campanya, que s’ha celebrat aquest dimarts 21 de maig al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Adela Zabalegui, infermera i representant de “Nursing Now” a Europa, ha destacat que “els professionals de la infermeria són un dels eixos dels sistemes sanitaris” i que “cal dotar els professionals d’infermeria de més influència en les polítiques de salut”.

Per la seva banda, la directora d’Infermeria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Isabel Grimal, ha manifestat que “l’adhesió a la campanya “Nursing Now” beneficiarà la salut de la població que atenem, ja que ajudarà a millorar el desenvolupament professional i la formació continuada de les infermeres i infermers”.
A la sessió inaugural de la jornada també hi ha estat present el doctor Ignasi Riera, director d’Operacions Assistencials del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que ha posat èmfasi en el fet que “aquesta iniciativa comporta un canvi de paradigma en què hi ha d’haver una implicació transversal de tots els estaments de l’organització, és a dir, una assistència entesa des de la multidisciplinarietat”.

En relació amb aquesta campanya, el director general del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Enric Mangas, sosté que “hi ha evidència científica que aquells sistemes de salut que s’han sabut articular des de la professió infermera han millorat l’estat de salut de la població”.

Aprofitant la jornada d’adhesió a la campanya “Nursing Now”, diversos professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu han presentat projectes que duen a terme en l’àmbit de la infermeria. Ramon Mir, supervisor de Gestió del Coneixement, ha explicat el projecte PIMAC, basat en la implantació d’un model de gestió per competències per a professionals d’infermeria; i Iratxe Pérez ha definit l’enfocament de la metodologia infermera i l’evolució dels plans de cures al Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Així mateix, Aitor-Eneko Olivé, supervisor de Gestió Assistencial en Salut Mental a Brians II i Quatre Camins; i Hilari Andrés, coordinador del programa PSI del Parc Sanitari; han presentat el futur Màster en el Valor de les Cures d’Infermeria de Salut Mental.

“Nursing Now”, una iniciativa sorgida al Regne Unit

La campanya “Nursing Now” va sorgir arran dels resultats de l’informe Tripe Impact, publicat el 2016 i elaborat per un grup format per membres de tots els partits del Parlament del Regne Unit. Aquest document conclou que hi ha una necessitat global i urgent d’elevar el perfil de la professió infermera perquè els països assoleixin una cobertura universal en salut.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search