L’Arbre del record, l’espai dedicat al dol perinatal de l’SJD Hospital de Sant Boi

 a Colabora - ActualitatColabora, SJD Hospital de Sant Boi

Aquest projecte consolida el compromís del Parc Sanitari Sant Joan de Déu amb les pèrdues gestacionals i perinatals

L’espai convida a les famílies a recordar i deixar empremta de l’existència dels seus fills a través d’una papallona, símbol comú d’aquest dol

Des del 9 de novembre està ubicat al vestíbul de l’hospital, davant de l’Espai de Silenci i la capella

“Queda’t a la meva memòria i en els meus records. Queda’t allà on ningú et toqui, on cada cop que et busqui pugui trobar-te”. Aquesta frase ens indica que estem davant d’un espai de recolliment i de record, un espai propi que l’SJD Hospital de Sant Boi va inaugurar el passat 9 de novembre i que s’ha creat amb l’objectiu de donar visibilitat a les pèrdues gestacionals i perinatals, que són aquelles produïdes durant l’embaràs o en els primers dies de vida després del naixement. Aquest nou racó, anomenat ‘Arbre del record’, cerca fer visibles unes pèrdues que han estat històricament silenciades, alhora que vol ser un espai de reflexió i memòria per a tots aquells nadons que ens han deixat abans d’hora.

La silueta d’un arbre convida a les famílies a col·locar-hi una papallona lila, símbol comú del dol perinatal, on poden afegir, si ho desitgen, el nom i la data de pèrdua del seu infant. Aquestes papallones poden demanar-les les famílies al Punt d’Informació, ubicat a l’entrada de l’hospital, a la 4a planta.

L’acte d’inauguració del passat 9 de novembre, obert tant a professionals com a famílies de la zona, va comptar amb la intervenció del director gerent del Parc Sanitari SJD, Sebastià J. Santaeugènia, i l’equip d’atenció a la pèrdua perinatal, encapçalat per Clara Garcia Terol, llevadora, supervisora del procés maternoinfantil, coordinadora de la comissió d’atenció a la pèrdua perinatal i promotora d’aquest projecte, juntament amb Rebeca Heras, infermera assessora en lactància i integrant de la comissió. A la inauguració es van sentir dues peces musicals, que va tocar Abel Coll, president de Pianos Vius, amb l’instrument que va ser donat el passat mes de setembre a l’hospital.

El Parc Sanitari SJD prioritza des de fa anys l’acompanyament al dol perinatal i, des de 2017, compta amb un protocol d’atenció i un grup terapèutic de suport dirigit per professionals expertes. Alhora, s’han impulsat algunes accions com són la disposició d’un bressol refrigerat a l’hospital o la inauguració, en col·laboració amb l’ajuntament, del Jardí Mare Lluna dedicat al dol perinatal al cementiri de Sant Boi. Es tracta d’iniciatives que es porten a terme amb el gran objectiu d’acompanyar les famílies en aquests moments tan complicats.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search