Les dones en l’àmbit de la salut i la cura de les persones homenatjades per l’Ajuntament de Gavà

 a Institució
  • Gavà celebra un acte d’homenatge a les dones professionals de la salut i la cura en el Dia Internacional de les Dones

  • Entre les reconegudes destaca Mercedes Senz, infermera del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Gavà, premiada per la seva trajectòria professional

 

El passat dijous 18 de març, en el marc del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Gavà va retre homenatge a les dones en l’àmbit de la salut i la cura de les persones.

En aquesta ocasió, en un any marcat per la crisi sanitària de la covid-19, l’acte ha reconegut a diferents dones professionals de l’àmbit de la salut i la cura per la seva vàlua i aportació a la societat gavanenca. En edicions anteriors, s’havia homenatjat a les dones d’altres àmbits, com ara el de l’esport.

Enguany, Mercedes Senz, infermera del Centre de Salut Mental d’Adults de Gavà, ha estat una de les dones reconegudes per la seva dedicació a la professió infermera en salut mental. Senz, DUI de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, posarà fi a la seva etapa professional amb la jubilació el pròxim mes d’abril.

D’altra banda, com altres anys, també s’ha elaborat un calendari on les protagonistes són les dones a les quals es fa l’homenatge, treballadores que cuiden de la ciutadania i que han fet de la salut i de la cura de les persones, la seva professió.  A més, l’acte també ha fet valdre la feminitat de la cura, una tasca duta a terme per metgesses, infermeres, psicòlogues i cuidadores de residències o de servei a domicili.

Per aquest motiu, el lema d’enguany de l’Ajuntament de Gavà per commemorar el Dia Internacional de les Dones, ha estat “Dona, dones salut”. En aquest context, Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, considera que cal reconèixer la tasca feta per moltes dones a l’hora de trencar estereotips i esdevenir motor de canvi en les nostres societats.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search