Les persones ateses a l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu valoren amb un notable el servei rebut

 a Institució

Aquesta qualificació es desprèn del Pla d’enquestes de satisfacció del CatSalut (PLAENSA).

La població atesa també reflecteix un alt índex de fidelitat respecte a l’hospital que, amb una xifra del 89,7%, se situa per sobre de la mitjana a Catalunya (88,5%).

Les persones ateses a l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu valoren de forma satisfactòria l’atenció rebuda. En concret, els usuaris qualifiquen el centre amb un notable (8,4). Ho revela el resultat de l’enquesta PLAENSA sobre atenció hospitalària, elaborada pel Departament de Salut el 2018 i els resultats de la qual es van publicar a mitjans d’aquest any.

Un 89,7% dels usuaris afirma, a més, que si pogués triar, continuaria adreçant-se a l’Hospital General en cas que ho necessités. Aquest indicador, que té a veure amb l’índex de fidelitat dels usuaris, situa el centre hospitalari per sobre dels resultats que obté, de mitjana, la xarxa hospitalària de Catalunya (88,5%).

El tracte dels professionals, un dels aspectes més ben valorats

Els resultats de l’enquesta PLAENSA han estat favorables en un total de 12 ítems que han obtingut qualificacions positives —amb una puntuació per sobre del 90%— i sis que se situen entre el 75 i el 89%. Només dos aspectes es troben per sota de l’estàndard del 75%.

D’entre alguns dels ítems més ben qualificats, els pacients han destacat el tracte personal del cos mèdic i dels professionals de la infermeria; la informació rebuda sobre la malaltia, l’operació i/o el funcionament del centre; i la sensació d’estar en bones mans. Aquests ítems han estat puntuats amb un 90% o més, xifres que es cataloguen en un nivell d’excel·lència. Uns resultats, en definitiva, que reflecteixen la màxima qualitat en l’atenció que ofereixen els professionals que intervenen en el procés d’atenció hospitalària de l’Hospital General.

Tanmateix, l’anàlisi dels resultats de PLAENSA pot contribuir a establir accions de millora en aquest àmbit del Parc Sanitari, i revisar qüestions com el temps de les llistes d’espera fins a l’ingrés o afavorir el descans nocturn.

L’enquesta PLAENSA

El Departament de Salut duu a terme l’enquesta PLAENSA amb una metodologia contrastada, supervisada i validada pel Centre d’Estudis d’Opinió de Catalunya. Mitjançant trucades telefòniques a la ciutadania, es recull l’opinió d’aquells que han utilitzat els serveis sanitaris públics.

Per elaborar l’enquesta, s’han realitzat 4.517 trucades de telèfon arreu de Catalunya, de les quals 80 s’han fet específicament per valorar el servei a l’Hospital General de Sant Boi de Llobregat i, d’aquest grup de participants, un 56,3% eren dones i un 43,8% homes.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search