L’Hospital General del Parc Sanitari, acreditat per a l’extracció de sang de cordó

 a Institució
​El passat 9 d’octubre, l’Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu va rebre la certificació de centre autoritzat per a l’extracció  de sang de cordó umbilical.
“Assegurar aquesta certificació és un pas molt important per al nostre centre perquè ens permet formar part del grup d’àrees maternals de gran complexitat i augmentem la qualitat que oferim als nostres usuaris” – argumenta el Dr. Germán las Heras, Responsable de la Unitat d’Hematologia i Hemoteràpia de l’Hospital General – “A més a més, ara podrem donar resposta a moltes gestants que demanaven poder conservar la sang del cordó umbilical dels seus fills”.
Amb aquesta certificació finalitza un llarg procés que es va iniciar amb la signatura d’un contracte de col·laboració entre la Direcció General del Parc Sanitari i el Banc de Sang i Teixits i l’autorització de la Direcció General de Regulació i Planificació i Recursos Sanitaris del Departament de Salut. Com explica el Dr.  las Heras: “Tot va començar quan es va posar en marxa el programa Concordia, un programa cooperatiu interterritorial per a la donació de sang de cordó umbilical, que va crear el Banc de Sang i Teixits de forma que tota la sang de cordó extreta en les maternitats incloses en el programa es transporta fins al Banc de Sang i Teixits on es procesa. No ha estat un procés fàcil però amb esforç i perseverança hem pogut finalitzar-lo”
El cordó umbilical salva vides i es que la seva sang conté elements capaços de generar cèl·lules sanguínies en quantitats suficients. “El temps de vida d’aquesta sang supera els 18 anys tal i com certifiquen els estudis de viabilitat que han fet al Banc de Sang i Teixits. El procediment consisteix en recollir la sang de cordó umbilical i, abans de 48 hores, processar-la i enviar-la al Banc de Sang i Teixits. Ells són els encarregats d’avaluar les mostres que arriben i de determinar quines són de major qualitat” aclareix el Dr. Germán Las Heras.
La recollida de sang de cordó umbilical, després del naixement i de la d´un petit fragment del cordó, no suposa cap risc ni per a la mare ni per al fill. El transplantament de sang de cordó umbilical, com el de medul·la òssia, pot contribuir a la curació de nens, i també d’adults, que pateixen greus malalties de la sang que comprometen la seva vida.
El cordó umbilical salva vides!!
Per més informació podeu fer clic aquí
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search