L’Hospital General del Parc Sanitari, compromès amb la Recerca Clínica

 a Institució
​La investigació contribueix de manera decisiva a fer avançar l’acció sanitària, a millorar els sistemes d’atenció i a incrementar les expectatives de salut de la població. D’alguna manera o altra, la recerca constitueix una eina per millorar la salut de les persones que atenem.
Durant els darrers 2 anys, el nostre centre ha consolidat la seva activitat de recerca gràcies a que compta amb un sòlid grup de professionals preparats i motivats per a la recerca, la coordinació de la recerca i l’assistència clínica, la integració de dinàmiques a l’àmbit de la bioètica i la realització de projectes finançats amb fons públics.
Per tal de facilitar i recolzar la recerca, l’any 2001 es creà la Unitat de Recerca i Desenvolupament, que proporciona suport metodològic i logístic als professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. L’any 2003 l’Orde Sant Joan de Déu crea la Fundació per a la Recerca (www.fsjd.org), que des d’aleshores realitza la gestió econòmica dels projectes de recerca amb fons externs i proporciona serveis centrals de recolzament. A més el nostre centre compta amb un Comitè de Recerca, que te com a funcions, entre d’altres, promoure la recerca i avaluar tots els projectes de recerca que es fan al Parc.
En aquest context l’any 2011 es varen crear dos grups de recerca:
El primer d’ells “Recerca i Innovació en Cirurgia” està coordinat pel Dr. David Parés, Cap del Servei de Cirurgia i compte amb varies línees d’investigació coordinades pel Dr. Juan Castellanos Cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, el Dr. Josep Ramon Méndez cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, el Dr. Manuel Céspedes Cap de Servei d’Urologia i pel Dr. Jaime Jimeno facultatiu del Servei de Cirurgia general i Digestiva. Formen part d’aquest grup també membres del Servei de Diagnòstic per la Imatge, Digestiu i Endocrinologia.
L’altre grup, encara no consolidat i considerat com emergent, “Grup d’investigació clínica i epidemiològica en malalties d’alta prevalença” està coordinat pel Dr. Luis Lores, Cap del Servei de Pneumologia i té 5 línees de recerca coordinades per: el Dr. Ernest Bragulat Cap de Detartament de Medicina Interna i Urgències, pel Dr. Jordi Graells Cap del Servei de Dermatologia, pel Dr. César Romero, Cap del Servei de Cardiologia, pel Dr. Antoni Callén, facultatiu del Servei de Neurologia i finalment pel Dr. Vicens Diaz de Brito del Servei de Medicina Interna de l’hospital.
A més, la formació en el camp de la recerca és també un dels objectius prioritaris del nostre centre i és per això que al Febrer d’enguany varem organitzar el Curs d’Introducció a la Recerca Clínica, el qual va tenir molta acceptació entre els professionals i que probablement es repetirà en el futur.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

Start typing and press Enter to search