L’Hospital General del Parc Sanitari, compromès amb la Recerca Clínica

 a Institució
​La investigació contribueix de manera decisiva a fer avançar l’acció sanitària, a millorar els sistemes d’atenció i a incrementar les expectatives de salut de la població. D’alguna manera o altra, la recerca constitueix una eina per millorar la salut de les persones que atenem.
Durant els darrers 2 anys, el nostre centre ha consolidat la seva activitat de recerca gràcies a que compta amb un sòlid grup de professionals preparats i motivats per a la recerca, la coordinació de la recerca i l’assistència clínica, la integració de dinàmiques a l’àmbit de la bioètica i la realització de projectes finançats amb fons públics.
Per tal de facilitar i recolzar la recerca, l’any 2001 es creà la Unitat de Recerca i Desenvolupament, que proporciona suport metodològic i logístic als professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. L’any 2003 l’Orde Sant Joan de Déu crea la Fundació per a la Recerca (www.fsjd.org), que des d’aleshores realitza la gestió econòmica dels projectes de recerca amb fons externs i proporciona serveis centrals de recolzament. A més el nostre centre compta amb un Comitè de Recerca, que te com a funcions, entre d’altres, promoure la recerca i avaluar tots els projectes de recerca que es fan al Parc.
En aquest context l’any 2011 es varen crear dos grups de recerca:
El primer d’ells “Recerca i Innovació en Cirurgia” està coordinat pel Dr. David Parés, Cap del Servei de Cirurgia i compte amb varies línees d’investigació coordinades pel Dr. Juan Castellanos Cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, el Dr. Josep Ramon Méndez cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, el Dr. Manuel Céspedes Cap de Servei d’Urologia i pel Dr. Jaime Jimeno facultatiu del Servei de Cirurgia general i Digestiva. Formen part d’aquest grup també membres del Servei de Diagnòstic per la Imatge, Digestiu i Endocrinologia.
L’altre grup, encara no consolidat i considerat com emergent, “Grup d’investigació clínica i epidemiològica en malalties d’alta prevalença” està coordinat pel Dr. Luis Lores, Cap del Servei de Pneumologia i té 5 línees de recerca coordinades per: el Dr. Ernest Bragulat Cap de Detartament de Medicina Interna i Urgències, pel Dr. Jordi Graells Cap del Servei de Dermatologia, pel Dr. César Romero, Cap del Servei de Cardiologia, pel Dr. Antoni Callén, facultatiu del Servei de Neurologia i finalment pel Dr. Vicens Diaz de Brito del Servei de Medicina Interna de l’hospital.
A més, la formació en el camp de la recerca és també un dels objectius prioritaris del nostre centre i és per això que al Febrer d’enguany varem organitzar el Curs d’Introducció a la Recerca Clínica, el qual va tenir molta acceptació entre els professionals i que probablement es repetirà en el futur.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search