L’infermer Manuel Tomás guanya els Premis ED en la categoria de Qualitat Percebuda

 a infermeria, Uncategorized

El projecte premiat promou una experiència respectuosa, lliure de contencions, durant la tècnica de venopunció en infants

En el seu discurs, Tomás ha agraït l’aposta de la direcció d’Infermeria per la recerca infermera, i ha dedicat el reconeixement al seu equip d’investigació, a les infermeres de Pediatria de l’SJD Hospital de Sant Boi i a tots els infants que diàriament se s’enfronten a reptes sanitaris

El projecte ‘Clinical Holding: incrementant la qualitat de la tècnica de venopunció en població infantojuvenil’ s’emmarca dins del Pla d’humanització de cures del Parc Sanitari SJD per oferir una atenció respectuosa cap als infants

Manuel Tomás, infermer referent en investigació infermera del Parc Sanitari Sant Joan De Déu, va rebre ahir a Madrid el Premi Infermeria en Desenvolupament dins de la categoria de Qualitat Percebuda pel seu projecte ‘Clinical Holding: incrementant la qualitat de la tècnica de venopunció en població infantojuvenil’. Tomás va recollir el premi acompanyat del seu grup d’investigació, encapçalat per Ramon Mir, supervisor gestor del coneixement d’Infermeria, i Isabel Grimal, directora d’Infermeria del Parc Sanitari SJD.

En el seu discurs, Manuel Tomás ha afgraït la forta aposta de la direcció d’Infermeria del Parc Sanitari SJD per la recerca, i ha dedicat el premi al seu grup d’investigació, a les infermeres de Pediatria de l’SJD Hospital de Sant Boi i, especialment, a “tots els nens i nenes que diàriament se s’enfronten a reptes sanitaris i a les famílies que els acompanyen”.

Reconeixement a un projecte que promou a la tècnica de venopunció amb un abordatge respectuós i lliure de contencions

Les tècniques sanitàries que inclouen la utilització d’agulles són les més temudes per la població infantojuvenil. La venopunció, d’ús freqüent per a la realització d’analítiques de sang o per canalitzar vies, es concep com un dolor moderat-intens per als infants. A més, per dur-la a terme es requereix de cert grau de restricció, que habitualment s’acaba traduint en contencions físiques que immobilitzen l’infant per no comprometre la seva seguretat.

El projecte ‘Clinical Holding: incrementant la qualitat de la tècnica de venopunció en població infantojuvenil’ neix d’aquesta observació. “Aquest treball sorgeix d’un estudi impulsat des del Grup de recerca de seguretat del pacient del Parc Sanitari SJD, on han participat infermeres de l’àrea pediàtrica, dels serveis d’urgències, hospitalització i consultes externes, i s’enquadra dins del Pla d’humanització de cures del Parc Sanitari SJD i en línia amb la filosofia del centre de contenció zero”, explica Tomás.

Especialment en infants, un maneig inadequat de l’ansietat i el dolor durant la realització de la venopunció poden derivar en una situació de contenció física, amb conseqüències negatives físiques i psicològiques, tant per als infants com per a les famílies.

“La tècnica de venopunció ha estat el punt de partida, però la nostra intenció ara és poder-lo ampliar a la resta de tècniques que es realitzen des d’Infermeria”, conclou l’infermer líder del projecte.

Nou edicions dels Premis Infermeria en Desenvolupament

Els Premis Infermeria en Desenvolupament estan organitzats per la revista Enfermería en Desarrollo, editada per la Fundació per al Desenvolupament de l’Infermeria (FUDEN), i en col·laboració amb el Sindicat d’Infermeria (SATSE). Estan dirigits a tots els professionals, col·lectius i institucions que tinguin vinculació amb l’infermeria.

Els premis consten de set categories, de les quals se seleccionen dos treballs finalistes per cadascuna. En aquesta novena edició s’han presentat un total de 272 candidatures provinents de totes les comunitats autònomes i únicament s’han seleccionat 14 treballs finalistes.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search