Més de 300 professionals segueixen la I Jornada assistencial del nou Hospital de Sant Boi

 a Hospital de Sant Boi, Projectes

En aquest acte, els professionals han agraït que s’hagi dut a terme una iniciativa d’aquestes característiques, que és la primera de moltes.

Durant la trobada, s’han presentat tècniques, iniciatives i experiències dels diversos serveis i unitats que han palesat l’ADN de l’Hospital de Sant Boi: la millora a l’atenció a la ciutadania des de l’excel·lència.

La jornada ha reflectit que l’Hospital de Sant Boi dona suport als projectes innovadors que emprèn l’equip de professionals, com a motor de canvi en un context actual marcat per la incertesa i en evolució contínua.

Aquest dijous, 18 de novembre, més de 300 professionals de l’Hospital de Sant Boi han participat en la I Jornada assistencial del centre de manera presencial i virtual. Un esdeveniment en què s’han dut a terme 39 ponències breus sobre millora assistencial, humanització de l’atenció, i tècniques i procediments avançats.

El tret de sortida a la trobada l’han donat Salut González, regidora de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, qui ha agraït que l’equip de professionals de l’hospital del municipi “sempre treballi perquè la persona estigui al centre de l’atenció” i per “garantir una millora contínua en el servei”, i Ignasi Riera, director d’Operacions Assistencials del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Tot seguit, Isabel Grimal, directora d’Infermeria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ha resumit les fites assolides el darrer any, i Josep Ramon Méndez, director de l’Hospital de Sant Boi, ha repassat reptes futurs com són “l’envelliment poblacional, l’omnipresència de la tecnologia, la diversitat social, la sostenibilitat i la manca de professionals sanitaris”.

Gràcies a aquesta nova jornada, s’han pogut donar a conèixer experiències i tècniques de treball dels diversos serveis i unitats del centre hospitalari, fet que sovint resulta complex per l’activitat i el ritme de feina diaris. Una ocasió per posar en valor els projectes innovadors que desenvolupa el centre hospitalari, i que actuen com a motor de canvi en un context com l’actual, marcat per la incertesa i que està en contínua evolució.

A través de les ponències, presentacions i vídeos, l’auditori ha obtingut una panoràmica de la tasca que desenvolupen dia a dia els professionals del centre en àrees com la medicina, infermeria, recerca, docència i qualitat.

La trobada s’ha articulat en tres taules rodones. La primera s’ha basat en models de millora assistencial i ha comptat amb 20 ponències, a través de les quals s’ha transmès que els professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu tenen un llenguatge comú: el d’un model que persegueix l’atenció integral d’excel·lència, amb l’aplicació dels abordatges propis de cada perfil professional i de cada àmbit de coneixement.

A continuació, ha tingut lloc una taula sobre humanització, en què hi ha hagut 11 exposicions de projectes i actuacions que tenen la finalitat de convertir l’Hospital de Sant Boi en un centre on la persona estigui al centre de l’atenció, i l’estada hospitalària sigui una experiència agradable i reconfortant tant per a la persona atesa, com per als familiars i per als professionals.

La tercera taula, amb 8 ponències, ha versat sobre tècniques i procediments avançats, que tenen per objectiu preservar i, sempre que es pugui, millorar l’accessibilitat i la resolució en l’assistència a totes les necessitats d’atenció per a processos d’activitat de la població de referència, per disminuir, així, la morbimortalitat i millorar la qualitat de vida de les persones.

L’acte s’ha tancat amb les paraules de Raquel Fabregat, adjunta a la Direcció d’Infermeria del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, qui ha afirmat que aquesta cita “ha estat molt participativa i ha superat les expectatives” i ha agraït “el rigor de les exposicions”. En aquest resum final, l’ha acompanyat Luis Lores, adjunt a la Direcció de l’Hospital de Sant Boi, que s’ha sumat a reconèixer “l’alta qualitat de les 39 presentacions”.

La celebració  d’aquest esdeveniment s’ha emmarcat en el 125è aniversari de l’arribada de Sant Joan de Déu a Sant Boi i els 10 anys del nou Hospital de Sant Boi, i suposa un pas endavant per continuar garantint l’excel·lència i la qualitat assistencial.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search