Millores en els serveis que el Parc Sanitari Sant Joan de Déu té a Ciutat Vella

 a Institució
L’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Departament de Salut i el districte de Ciutat Vella han acordat realitzar diferents canvis que impliquem a set serveis de salut.  Es tracta d’una reordenació i millora d’aquests serveis sanitaris que es troben repartits en diferents equipaments a Ciutat Vella i que presten servi en l’àmbit de ciutat i en l’àmbit del territori.
Els canvis proposats impliquen al Centre de Salut Mental de Ciutat Vella del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, el Centre de Salut Mental infanto-juvenil (CSMIJ), el Centre d’Atenció i Seguiment Baluard, el Centre d’Urgències i Atenció Primària (CUAP) de Peracamps, les Unitats de Malalties de Transmissió Sexual (MTS) de Medicina Tropical, de Internacional i de Tuberculosi.
Els canvis en els equipaments citat es produiran en cadena al llarg del 2015 i 2016 i començaran amb el trasllat del CUAP Peracamps a un local que ara està buit, propietat de l’Ajuntament de Barcelona, al Raval sud. Aquest espai serà condicionat per convertir-se en espai assistencial on també s’ubicarà la Unitat de Malalties de Transmissió Sexual, la Unitat de Malalties Tropicals i Importades, i la Unitat de Tuberculosi que hores d’ara es troben al CAP de Drassanes (Avinguda de les Drassanes, 17-21).
Un cop alliberat el CAP de Drassanes s’adequaran les instal·lacions per integrar els serveis de Salut Mental, tant el d’adults com els infanto-juvenils, que ara es troben a la Via Laietana i al carrer Rec Comtal respectivament.
Aquest projecte que repercutirà en el Centre de Salut Mental de Ciutat Vella del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, forma part de la segona fase de la reordenació del districte i la durada de les obres està prevista que sigui de 9 mesos. El CSM de Ciutat Vella atén avui en dia a 2.700 usuaris/es i realitza 18.000 visites anuals i s’espera que sigui a finals de 2016 quan es traslladi del seu local de lloguer actual a la nova ubicació.
Un cop finalitzat tot el procés de reorganització, Ciutat Vella haurà guanyat 1.500 metres quadrats en nous d’equipaments de salut per al servei dels veïns i veïnes del districte i de tota la ciutat. Una reordenació que donarà resposta a la necessitat de millora dels equipaments de salut del districte aprofitant al màxim els recursos existents i potenciant l’atenció integral, l’accessibilitat i la continuïtat assistencial.
Aquest projecte ha estat impulsat per la Delegació de Salut del consistori, el districte de Ciutat Vella i el Consorci Sanitari de Barcelona, i ha suposat l’acord conjunt amb els titulars de tots els serveis sanitaris que estan afectat en la reordenació: el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’Institut Català de la Salut i el Consorci Parc de Salut Mar.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search