Nova Associació d’Aprenentatge Erasmus Plus: Lights on Rights

 a Institució
Amb una llarga experiència en la participació i coordinació de Programes Educatius Europeus, l’àrea de Discapacitat Intel·lectual del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu ha aconseguit que el seu projecte proyecto Lights on Rights! A reflection focus to promote active citizenship of people with Intellectual Disabilities sigui una realitat.

L’anomenat projecte ha obtingut la segona millor puntuació entre més de 150 Associacions Estratègiques d’Adults Erasmus Plus que s’han presentat a l’Agència Espanyola.

En el marc d’aquesta associació, prevista per 2 anys, s’ha realitzat la Primera Trobada Transnacional, a la que s’ha convidat als nostres socis, tots ells entitats que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual de Suècia, Hongria, Eslovènia i Polònia. En relació a aquest últim país, l’àrea de Discapacitat Intel·lectual del Parc col·labora amb el centre que l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu té a Cracòvia.

En aquesta Primera Trobada Transnacional, van plantear-se objectius dirigits als nostres usuaris, als seus familiars i també als professionals. Aquests objectius van destinats:
• Al coneixement de la “Convenció de Drets de la persones amb Discapacitat de l’ONU”, i les seves recomanacions a Europa.
• Al foment del respecte als drets, detectant situacions de vulneració, desenvolupant estratègies de visibilitat i mitjançant l’ensenyament actiu de la ciutadania, siguin quines siguin les capacitats de cada persona.
• A l’increment de pràctiques que es fonamentin en la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual.
• A la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.
• A establir sinergies amb diferents associacions i fòrums europeus.

 

El projecte “Erasmus Plus”ofereix la possibilitat de donar forma a aquest moviment social que promou un canvi de rol de les persones amb discapacitat, de tal forma que puguin passar de ser meres receptores de suports a ser contribuents al bé comú. A la reflexió, la veu d’usuaris, professionals i famílies, el projecte afegeix el valor de l’Intercanvi. Aquest intercanvi educatiu transnacional suposa, per a les persones amb discapacitat, no només l’oportunitat de desenvolupar experiències, sinó que també garanteix el propi exercici dels seus drets, com són la mobilitat, la llibertat, el desplaçament i l’equitat. És a dir, accés a la Ciutadania Plena.

 

Per conèixer més detalladament el projecte Erasmus Plus, podeu fer clic aquí
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search