Petites empremtes, un acte per visibilitzar el dol per la pèrdua d’un fill durant l’embaràs o poc després del part

 a Esdeveniments

El 13 d’octubre, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu impulsa una trobada de record per acompanyar totes aquelles persones que han viscut una pèrdua perinatal.

S’estima que a l’Estat espanyol hi ha més de 2.000 morts perinatals cada any, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Són les que es produeixen des de la 22a setmana de gestació fins als primers dies de vida del nadó. La pèrdua d’un fill en aquesta etapa, però, sovint ha estat invisibilitzada i silenciada.

Amb motiu del Dia Mundial de la Pèrdua Perinatal (15 d’octubre), el Parc Sanitari Sant Joan de Déu organitza l’acte Petites empremtes, que tindrà lloc diumenge 13 d’octubre d’11 a 13 h als jardins del recinte de Sant Boi de Llobregat. Es tracta d’una trobada de record per acompanyar les persones que han conegut aquesta realitat. L’activitat s’adreça a famílies que hagin estat ateses a l’Hospital General de Sant Boi, que visquin en la zona de referència del centre hospitalari o bé que hagin viscut de prop aquesta experiència. Per assistir-hi, no cal inscripció prèvia.

Projectes com Petites empremtes responen al model d’atenció humana, integral i personalitzada que el Parc Sanitari Sant Joan de Déu ofereix a les persones ateses. En aquest sentit, l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital General ha canviat l’orientació a l’hora d’acompanyar millor tots aquells que han perdut un nadó durant la gestació o pocs dies després que hagi nascut. Buidor, incertesa o incomprensió: aquestes i moltes altres emocions sorgeixen durant un procés d’aquestes característiques, que requereix suport i visibilitat.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search