Primera edició del Postgrau en Migració i Salut del Parc Sanitari Sant Joan de Déu en col·laboració amb la Universitat de Girona

 a Projectes

Dirigida per les professionals del Parc Sanitari, Yolanda Osorio, Paula Cristóbal i Amanda Lloret, aquesta formació aportarà eines per fomentar el benestar i la qualitat de vida de les persones migrades.

El 4 de setembre i el 10 d’octubre s’oferiran sessions informatives sobre el curs a través de la plataforma Zoom.

L’elevada intensitat dels processos migratoris i els nombrosos canvis demogràfics a escala global requereixen de professionals preparats per atendre la diversitat cultural. Les persones migrades viuen múltiples experiències d’estrès, aculturació i discriminació, situacions que suposen un desafiament de caràcter social i sanitari, a les quals cal respondre de forma integral i eficaç.

El Postgrau en Migració i Salut de la Universitat de Girona neix amb l’objectiu de formar professionals de l’àmbit de la salut per donar resposta a les necessitats de la població migrada, des d’una perspectiva polièdrica. Es tracta d’un projecte dirigit per professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu: les investigadores Paula Cristóbal i Amanda Lloret, i Yolanda Osorio, psiquiatra i coordinadora del Programa d’atenció en salut mental per a població migrada (SATMI).

Desenvolupament de casos pràctics i programes socials

Des de la recerca, el postgrau promou un aprenentatge transversal, que combina el coneixement teòric amb el desenvolupament de casos pràctics, i que fomenta l’adquisició d’habilitats necessàries per dur a terme el procés d’acollida d’una persona migrant, a partir de l’anàlisi de factors de risc i de protecció.

D’altra banda, el curs proporciona eines per abordar els problemes de salut mental de la població migrant, per identificar les seves necessitats sociosanitàries, i poder proposar programes i polítiques socials per atendre aquest col·lectiu.

El professorat del curs compta amb una àmplia representació de professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que disposen d’una extensa experiència en l’àmbit de la migració i la salut.

El postgrau, que es realitzarà per videoconferència a través de la plataforma Zoom, començarà el 23 d’octubre i acabarà el 23 de juliol de 2021. Tota la informació relativa a aquest curs està disponible aquí.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search