Projecte Solidari “Cruz Abierta”

 a Institució
Tot va començar fa quatre o cinc anys amb la intenció d’involucrar i fer interactuar els usuaris de les Clíniques Sant Joan Grande i Dr. Pujadas i, a la vegada, ajudar els més desfavorits.
Amb aquesta premissa va néixer el projecte solidari “Cruz Abierta” coordinat per Laura Giménez, membre del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i Luis Pérez, monitor del centre. Els dos, amb el suport de la resta de professionals del Parc, van encetar un projecte “on l’objectiu és, mitjançant la variable espiritual de l’usuari, treballar en equip en benefici d’altres persones que ho necessiten i ho passen malament”, explica Laura Giménez.
Per què “Cruz Abierta”? La Laura ho argumenta: “La creu fa referència a la vida i a les dificultats que ens trobem en el camí i oberta parla de la possibilitat d’ajudar a qualsevol persona d’arreu del món. El més important és ser conscients que, amb una mica d’esforç, es poden fer moltes coses pels altres”.
Luis i Laura eren conscients dels problemes que pateixen els nens de Sierra Leona i gràcies al Germà Fernando Aguiló, van posar-se en contacte amb la zona i van veure les necessitats reals dels nens. “Amb els nostres usuaris vam tenir l’oportunitat de veure un video de com viuen els nens de Sierra Leona, de la seva manera de viure i de les seves dificultats… No  vam tenir cap dubte”, assegura Laura.
Aquest projecte està basat en l’alaboració d’objectes manualment: penjadors, llibretes, joiers, marcs de fotografies de fusta, clauers… Durant tot l’any, es poden comprar aquestes manualitats però els usuaris aprofiten el Mercat de Sant Jordi per poder vendre una mica més.
El proper 1 de desembre, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu celebrarà el seu primer Mercat de Nadal. Des de les 10 del matí i fins les 13.30 hores, aproximadament, aprofitaran també aquest mercat per vendre els seus articles i intentar recaptar els màxims diners possibles per enviar a l’Hospital Mabesseneh/Lunsar de Sierra Leona.
Segons Luis Pérez, monitor, “No ha estat gens fàcil fer tot això… El primer pas va ser aconseguir que els usuaris interactuessin entre si i s’ajudessin mútuament. Que confiessin els uns en els altres era fonamental per nosaltres. Una vegada aconseguit això, era el moment d’ajudar els altres. Quan vam plantejar la problemàtica dels nens de Sierra Leona, els usuaris van voler començar a  treballar ja per tal de col·laborar dins les seves possibilitats. Uns pinten, altres tallen i altres ens donen suport només amb la seva presència…”.
“Si ho fan en altres països també ho podem fer nosaltres i més si es per ajudar els nens que ho necessiten”, assegura la Isabel… “Hem de fer un esforç per aquests nens. Entre tots podem treure alguna coseta”, explica la Maribel… La predisposició de tots és la millor, el grup que elabora les manualitats continua creixent i es que fins a 30 usuaris han participat en algun moment en aquest projecte. “La relació entre els usuaris ha millorat molt i també és important portar a terme aquestes activitats pel seu benestar tant físic com mental”, comenta en Luis.
Si voleu donar un cop de mà ja ho sabeu… El proper 1 de desembre podreu comprar els articles en la paredeta que muntaran al Mercat de Nadal.
Us hi esperem!!
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search