Ràdio Nikosia celebra els seus 10 anys de vida al Garraf

 a Institució
​Sembla que va ser ahir però durant aquest mes de març celebrem el 10è aniversari de Ràdio Nikosia al Garraf. És tracta d’una iniciativa impulsada des del Servei de Rehabilitació Comunitària de El Garraf del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i que va néixer amb l’objectiu principal de buscar noves formes d’intervenció que impliquessin tant als nostres usuaris/es com a la comunitat a la qual pertanyem.
El SRC Garraf va conèixer la iniciativa de Ràdio Nikosia durant un congrés l’any 2004. Atrets per la seva tasca i tarannà, es van establir els primers contactes per establir un període de col·laboració entre ells, Ràdio Nikosia i Ràdio Contrabanda a la Plaça Reial de Barcelona.
Al març del 2005 van aconseguir iniciar la programació sota el nom Ràdio Nikosia – Espai Barataria. Nom sorgit perquè en aquell moments els/les usuaris/es treballaven el Quixot com a figura literària realitzant una recerca en base a les seves aportacions i afegint reflexions i vivències personals. La insula de Barataria va cedir el seu nom al programa.
Ràdio Nikosia – Espai Barataria, s’emet a Canal Blau (100.4 FM) de la nostra comarca tots els diumenges de 15.30 a 16.30 hores.
Les valoracions d’aquests 10 anys de vida no podrien ser més positives. Els resultats obtinguts a nivell d’autoestima, de realització personal, de recerca d’un mitjà de comunicació per combatre l’estigma i l’autoestigma i el fet de tenir presència a la comunitat amb un rol diferenciat del trastorn mental són aspectes que motiven dia a dia per continuar portant a terme aquest projecte.
La implicació dels usuaris/es és total. Treballen en grup, desenvolupen la confiança mútua entre tots els participants i es beneficien tant en aspectes funcionals com relacionals i cognitius. A més a més, tenen l’oportunitat de sentir-se &quotperiodistes&quot al poder cobrir notícies de la comarca en un mitjà i relacionar-se amb professionals de la comunicació.
L’experiència de tots aquesta anys també ha permès tenir contacte audiovisual. I es que l’any 2010 van poder participar en un curt anomenat &quotTemporeros&quot pel qual van rebre una menció honorífica en un concurs de curts a Sant Sadurní d’Anoia.
Des d’aquestes línies volem felicitar a tots/es els/les usuaris/es i professionals del Servei de Rehabilitació Comunitària del Garraf que participen i fan possible Ràdio Nikosia – Espai Barataria. Gràcies a iniciatives com aquesta donem un valor afegit a l’assistència que s’ofereix des del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i treballem dia a dia per poder millorar l’autoestima i confiança de les persones que pateixen una malaltia mental.
Enhorabona per la feina realitzada!
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search