Rentar-se les mans, un gest que salva vides

 a Dia Mundial

El 5 de maig és el Dia Mundial de la Higiene de Mans, una jornada per fomentar un hàbit que, amb l’arribada de la pandèmia del SARS-CoV-2, s’ha tornat més necessari que mai.

En el context sobrevingut per la covid-19, la higiene de mans ha esdevingut una pràctica molt estesa entre la població, i s’ha reconegut com una de les millors mesures per prevenir i controlar infeccions.

En aquest sentit, aquest dimecres, 5 de maig, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu s’uneix al Dia Mundial de la Higiene de Mans impulsat per l’Organització Mundial de la Salut. Sota el lema, “Salva vides: renta’t les mans”, l’entitat fa una crida tant a professionals assistencials com a la població general per dur a terme amb freqüència un hàbit que frena la transmissió de virus i bacteris, i que protegeix a tothom.

Rentat d’entre 20 segons i un minut

Aquesta jornada de sensibilització promou un rentat de mans adequat per prevenir infeccions, que ha de durar entre 20 segons i un minut. Es tracta d’un acte senzill i eficaç que contribueix a salvar vides.

Per fer la higiene, es pot utilitzar aigua tèbia i sabó, o bé solucions hidroalcohòliques fins a l’alçada dels canells, amb moviments de fricció i rotació. Si les mans es renten amb solució hidroalcohòlica, n’hi haurà prou amb dedicar-hi entre 20 i 30 segons; mentre que si s’utilitza aigua i sabó, caldrà fer-ho entre 40 i 60 segons. A més, s’han d’entrellaçar els dits per netejar bé els espais que hi ha entremig.Altres pautes per a una correcta higiene de mans són treure’s les joies (rellotges, anells i braçalets) prèviament, perquè poden interferir en el rentat; mantenir les ungles curtes per evitar-hi l’acumulació de gèrmens, i prevenir la irritació de la pell per evitar la colonització de bacteris no habituals, a través de mesures com  l’ús d’aigua tèbia (no calenta), o l’aplicació posterior de locions i cremes.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search