Sant Joan de Déu debat el model de Solidaritat d’una societat en situació de canvi social i econòmic

 a Esdeveniments

Del 17 al 19 de novembre 600 persones es trobaran al I Congrés de Solidaritat Sant Joan de Déu.
Francesc Mateu Hosta, Albert Sales, Dessirée García, Begoña Roman i Arcadi Oliveres són alguns dels ponents i talleristes del Congrés.

Uns 600 professionals, voluntaris i col·laboradors de més de 20 centres de Sant Joan de Déu debatran sobre el modeld’atenció i implicació ciutadana en l’acompanyament de les persones en situació vulnerable en el marc del I Congrés de Solidaritat que la institució organitza a la Fira de Barcelona la propera setmana, del 17 al 19 de novembre.

El Congrés neix arrel de la necessitat d’aprofundir en el paper que la solidaritat hauria de tenir a la societat actual i davant els nous reptes socials i econòmics. La solidaritat ha anat guanyant presència i tothom en parla, però els organitzadors de la trobada volen anar més enllà i plantegen interrogants al voltant del contingut de les cada cop més nombroses iniciatives solidàries, com quins són els veritables valors que les sustenten o quina és la seva capacitat per transformar la realitat de les persones en risc d’exclusió.

En aquest sentit, el director de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota, adverteix que“si volem un món millor, necessitem persones capaces d’acostar-se al món des de la seva complexitat i, per fer-ho, cal que tinguin els elements de reflexió necessaris”.

El Congrés de Solidaritat s’estructura a partir de cinc eixos: Dret a la llar, Dret a la ocupació, Dret a la participació, Dret a la salut i Cooperació internacional i, per abordar-los, comptarà amb la participació d’experts en la matèria com Albert Sales,politòleg i sociòleg, professor associat de la UPF i assessor de l’Ajuntament de Barcelona en temes de sensellarisme; Dessirée García, responsable del Programa de Formació i Inserció Sociolaboral de Càritas; Israel Rodríguez Giralt, professor i investigador de psicologia social de la UOC; Joan Benach, politòleg especialitzat en Salut pública i professor de la UPF; i Francesc Mateu Hosta, director d’Oxfam Intermón Catalunya. Es complementaran les ponències amb tallers amb Arcadi Oliveres, Asun Llena o Vicky Fimadó.

La conferència inaugural del Congrés la pronunciarà la doctora en Filosofia per la UB, Begoña Roman i la clausura correrà a càrrec de Joan Antoni Melé, membre del Consell Assessor de Triodos Bank i formador en valors.

Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search