Torna la Jornada d’Ètica Assistencial (CEA)

 a Esdeveniments, Jornades, SJD Hospital de Sant Boi, Uncategorized

• A la jornada, que tindrà lloc el 4 de maig a l’Auditori del Centre Social i que també es retransmetrà via streaming, els professionals de diferents especialitats reflexionaran sobre la reanimació cardiopulmonar, aspirant a convertir-la en un tractament humanitzat i ben indicat.

 

• Per accedir a la jornada, en qualsevol de les dues modalitats, serà imprescindible la inscripció prèvia.

El pròxim 4 de maig tindrà lloc a l’Auditori del Centre Social la vuitena edició de la Jornada d’Ètica Assistencial (CEA), “Salva’m!… o no? Repensant la reanimació cardiopulmonar”. De 8h a 14h, professionals de diferents especialitats reflexionaran sobre tots aquests elements, contribuent a repensar, amb calma, la reanimació cardiopulmonar.

Des del punt de vista clínic, l’aturada cardiorespiratòria es defineix com la interrupció de l’activitat mecànica del cor i de la respiració espontània. Precisa, a més, de tres qualitats essencials perquè sigui considerada com a tal: la interrupció ha de ser brusca, inesperada i potencialment reversible.

En el moment d’una aturada resulta difícil plantejar-se la decisió com un dilema moral, perquè per a aquelles persones que ho presencien l’opció de no reanimar va inexorablement lligada a la mort. La decisió fàcil, instintiva i, en principi, empàtica és reanimar, però cal qüestionar-se si èticament és el més responsable.

Des de la bioètica no es pot oblidar que la reanimació cardiopulmonar és una maniobra agressiva, amb derivades clíniques que poden complicar la recuperació. Els conceptes ‘inesperada’ i ‘potencialment reversible’ han de centrar la nostra atenció.

En aquest context, i davant d’un escenari complex, dedicarem un matí a reflexionar sobre la reanimació cardiopulmonar, amb l’aspiració de convertir-la, poc a poc, en un tractament humanitzat i ben indicat. Les eines per aconseguir-ho seran el coneixement, l’avaluació honesta de resultats, la comunicació i les decisions anticipades.

La Jornada d’Ètica Assistencial es podrà seguir de manera presencial, a l’Auditori Centre Social del Parc Sanitari Sant Joan de Déu (Sant Boi de Llobregat), o bé en modalitat online.

Per accedir a la jornada serà imprescindible la inscripció prèvia per a qualsevol de les dues modalitats, a través dels següents enllaços:

Podeu consultar el programa complet en el següent enllaç.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search