Un mar de solidaritat omple la Muntanyeta de Sant Boi per donar veu a la salut mental!

 a Institució
El passat diumenge 22 d’octubre, Sant Boi despertava per donar la benvinguda a la 12a edició del Cros Solidari per la Salut Mental. La Muntanyeta ja estava vestida d’esport, els voluntaris creuaven mirades plenes d’il·lusió i els corredors començaven a arribar conscients que la recaptació dels seus quilòmetres aniria destinada a finançar projectes de recerca en salut mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.
El recorregut ja es coneixia gràcies als tres entrenaments previs al Cros que, no només van proporcionar més seguretat als participants, sinó que també van generar una gran compenetració entre ells. I és que, enguany, el tret de sortida oficial del Cros va ser dissabte 21 d’octubre al Parc Sanitari amb la I edició de la Jornada de lliurament de dorsals que es va complementar amb la realització de tallers per a tota la canalla sota l’organització del Servei de Rehabilitació Comunitària del Baix Llobregat del Parc Sanitari. Aquesta però, no va ser l’única novetat, l’Open Popular 4K va afegir-se com a nova modalitat per donar cabuda a tot tipus de corredor.
Les més menudes i menuts d’edat, un total de 579, també van sumar-se diumenge a la festa de la solidaritat i l’esport corrent en les diverses categories i molts, a més, també ho van fer en la Volta Solidària, 500 metres de recorregut sense dorsal ni cronometratge. Més de 400 persones entre atletes federats, nens, famílies i usuaris del Parc van córrer plegats per lluitar contra l’estigma de les persones amb problemes de salut mental. Els centenars de fotografies que es van fer quedaran per sempre memoritzades en les nostres retines.
“Avui guanyem tots”, “portem venint quatre edicions i és sempre molt emocionant” o “corro per totes les persones amb problemes de salut mental”, són només alguns dels comentaris que es podien escoltar tot passejant entre grups d’amics, de companys de feina i famílies senceres. Un ambient que els més petits es van encarregar d’omplir de vida amb els més de 200 dibuixos que van pintar durant tot el diumenge.
Els adults que es van endur la medalla a casa van ser Pol Blas Escuté i Maria Helena Gaeta Monleón per l’Open Popular 4K i Albert López i Font i Maria José Gajete Gusano per l’Open Popular 8K. Si voleu consultar la classificació de les altres categories, podeu fer clic aquí. No obstant això, els més de 1.300 participants ja van marxar amb un premi: el reconeixement de ser campions en superació i solidaritat per donar veu a la salut mental.
Destacar també la cobertura en directe que es va fer durant tota la jornada en el Facebook oficial del Cros, amb un total de 15 publicacions i una mitja de 900 visites.
Des d’aquestes línies, volem reiterar tot el nostre agraïment als coorganitzadors del Cros, l’Ajuntament de Sant Boi i el Club d’Atletisme Sant Boi així com a totes aquelles persones que ens heu acompanyat en aquest emocionant viatge. Corredors, col·laboradors, voluntaris, organitzadors, assistents… a tots vosaltres, moltes gràcies! Sense la vostra ajuda el Cros no hauria enlluernat la Muntanyeta!
Si voleu veure el vídeo de la 12a edició del Cros Solidari per la Salut Mental, podeu fer clic aquí.
Trobareu el reportatge fotogràfic en aquest enllaç.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search