Un projecte coordinat pel Dr. Josep Maria Haro, finançat per la Fundació La Marató de TV3

 a Projectes

Amb els recursos aconseguits en l’edició de 2020, es podrà impulsar un estudi liderat pel director de Recerca, Docència i Innovació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que té com a objectiu reduir l’impacte psicosocial de la pandèmia covid-19 en els treballadors de les residències per a persones grans o amb discapacitat.

TV3 ha donat a conèixer la xifra final assolida per La Marató de 2020, una edició que va posar el focus en la covid-19. En total, s’han recaptat 13.864.073 euros, que es destinaran a programes d’investigació vinculats a la malaltia. Un anunci que es va fer al programa “Al cotxe” divendres passat i que va comptar amb la participació del Dr. Josep Maria Haro, director de Recerca, Docència i Innovació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

El Dr. Haro lidera un dels 36 projectes de recerca científica d’excel·lència que, triats entre 229 propostes i d’acord amb l’anàlisi de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, del departament de Salut, rebran els recursos aconseguits pel programa.

El projecte escollit s’anomena Repical, i té per objectiu comprendre les necessitats i condicions en les quals treballa el personal de residències per a persones grans o amb discapacitat per afavorir-ne el benestar.

Un col·lectiu greument afectat per la pandèmia

Les residències geriàtriques i els centres d’atenció assistida han viscut l’impacte de la pandèmia de la covid-19 amb molta duresa, per l’entorn en què es troben i per les persones que atenen, que majoritàriament tenen problemes de salut crònics. Els treballadors d’aquests dispositius, doncs, sovint han hagut de desenvolupar la seva tasca en condicions molt complexes, fet que ha posat en risc la seva salut física i, sobretot, mental, amb l’aparició de trastorns com la depressió, l’ansietat i l’estrès posttraumàtic.

Amb aquest rerefons, el projecte Repical pretén desenvolupar intervencions adreçades a aquest col·lectiu, basades en programes d’atenció psicosocial creats per l’OMS, que permetran reduir símptomes com l’angoixa i l’estrès en les persones que hi participin.

Una de les finalitats de Repical és proporcionar a les autoritats sanitàries les eines adequades per millorar a salut mental i el benestar emocional dels treballadors i treballadores de les residències, amb el propòsit que aquestes serveixin no només per a la pandèmia actual, sinó també per a situacions futures.

Aquest projecte rebrà un finançament total de 309.920 € i és un estudi multicèntric internacional, coordinat pel Dr. Josep Maria Haro, amb la participació de la Dra. Marit Sijbrandij (Vrije Universiteit Amsterdam, Holanda), el Dr. Jose Luis Ayuso (Universidad Autonoma de Madrid), juntament els professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Mireia Félez Nobrega, Anna Monistrol Mula, el Dr. Albert Sánchez Niubó i Bernat Carreras Marcos.

com_haro_marato_2
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search