XXV Jornades Nacionals de Pastoral de Salut Mental

 a Institució
Sota el lema “D’on partim, on estem i cap a on anem?”, Madrid va acollir fa unes setmanes les XXV Jornades Nacionals de Pastoral de Salut Mental amb els següent objectius:
  • Agrair els darrers 25 anys de feina i la labor de tantes persones evangelitzadores.
  • Crear un espai de trobada i intercanvi d’experiències.
  • Oferir un espai de reflexió sobre reptes futurs i el compromís.
  • Descobrir la trucada de l’Evangeli per fer-se visible i atendre a aquest camp pastoral tant important.
La jornada fou inaugurada per Monsenyor José Luis Redrado, es secretari del pontífex Consell per la pastoral de la salut i Germà de Sant Joan de Déu, amb la ponència “25 anys de funcionament de la Comissió Nacional”. Participà també Rudesindo Delgado, José María Sánchez y el Germà Adriano Yugueros.
Durant la jornada, dos grups de pastoral van presentar els seus projectes. El Parc Sanitari Sant Joan de Déu no va faltar a la cita i va presentar el treball pràctic realitzat durant l’any a les unitats de la SERPI. Els encarregats de explicar el projecte van ser Mª Carmen Márquez, agent de pastoral Mercedes Sai, educadora social i membre del Consell Pastoral i Jordi Guillem, infermer, que va explicar la contribució que des d’infermeria es pot fer per abordar les necessitats espirituals del pacient.
L’altre grup de pastoral que va presentar el seu projecte va ser el de la Clínica San Miguel de las Germanes Hospitalàries de Madrid.
Aquesta, però, no va ser l’única representació del Parc Sanitari. El Dr. Josep Ramos, Director de Planificació Salut Mental i Addiccions del centre, va oferir la conferència “Reptes ètics en l’àmbit de la salut mental avui”.
Destacar que durant les XXV Jornades Nacionals de Pastoral de Salut Mental, on van assistir més de 60 persones, es va reconèixer la trajectòria de Mariano Galve, sacerdot i psicòleg, que ha treballat incansablement per la salut mental i a les persones que van organitzar a la perfecció aquesta trobada.
Felicitats per la feina realitzada!
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search