Dia Europeu de Conscienciació sobre l’Aturada Cardíaca

 a Institució
A Europa, prop de 400.000 persones pateixen, cada any, una aturada cardíaca sobtada i, en el 80% dels casos, es produeixen fora d’un centre sanitari. Per aquest motiu, els ciutadans podem ser al llarg de la nostra vida testimonis d’una situació d’aturada cardíaca. En aquest sentit, les maniobres de RCP (Reanimació Cardiopulmonar) iniciades de manera precoç, augmenten la supervivència i disminueixen el risc de patir seqüeles greus.
Per declaració del Parlament Europeu, el 16 d’octubre es commemora el Dia Europeu de Conscienciació sobre l’Aturada Cardíaca amb l’objectiu de sensibilitzar tant a les institucions públiques com a la ciutadania de la importància que la població general aprengui a realitzar maniobres de RCP des de la seva infantessa i en l’escola. L’eslògan d’enguany és Nens salvant vides, aprenent RCP a les escoles.
Les escoles es presenten com l’escenari ideal per poder portar a terme l’aprenentatge de les tècniques de reanimació cardiopulmonar: pràcticament el 100% de la població passa pel sistema escolar i, a partir dels 13 anys, una persona té la suficient capacitat física com per poder realitzar maniobres de reanimació.
A continuació, podeu veure un reportatge emès per TV3 respecte la importància de formació en emergències. Feu clic aquí
Per més informació:
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search