El Parc Sanitari Sant Joan de Déu rep 172.115 euros de solidaritat

 a Projectes

Durant un any, la campanya “No ho podem permetre. Esperes o actues?” ha ajudat prop de 400 persones vinculades a la Xarxa de Salut Mental de l’organització que no podien cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene.

Amb el suport dels professionals i de l’equip de voluntariat, s’han pogut donar àpats diàriament a més de 150 famílies de 12 municipis diferents.

L’èxit de la campanya ha permès ampliar el nombre de famílies beneficiàries i el temps de cobertura, que inicialment era de sis mesos.

El context sobrevingut per la covid-19 des del març de 2020 ha colpejat amb molta duresa aquelles persones en situació de vulnerabilitat. Una mostra d’això són les més de 150 famílies vinculades a la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que, amb l’arribada de la pandèmia, es van veure sense recursos per accedir a productes d’alimentació i higiene bàsica.

En detectar aquesta situació, els professionals i el voluntariat de l’organització no es van quedar de braços plegats, van saber prendre el pols a la situació de vulnerabilitat que estaven vivint moltes famílies i els van voler donar resposta. Així, el mes de maig de 2020 van engegar la campanya solidària “No ho podem permetre. Esperes o actues?”. Una iniciativa sense precedents en un centre sanitari, amb què es va fer una crida a tota la població, particulars i empreses, a fer donacions econòmiques i d’aliments.

Suma d’esforços de ciutadania, entitats i empreses

Durant un any, fins a 151 famílies, entre les quals hi ha una seixantena de menors d’edat, han rebut ajut per cobrir l’alimentació diària amb menjar i també productes d’higiene, que l’equip de voluntariat i professionals els han fet arribar a casa o en punts de recollida, a 12 localitats diferents: Cornellà, Barcelona, el Prat, Vilanova i la Geltrú, Esplugues, Viladecans, Gavà, Castelldefels, Cerdanyola, Sant Climent, Sant Andreu de la Barca i l’Hospitalet de Llobregat.

La suma final de 172.115 euros ha estat possible gràcies a la solidaritat de la ciutadania, d’empreses i d’entitats com ara Aigües de Barcelona, Zurich, Aneto, Bombers amb Causa, el Banc dels Aliments, Daba, Bon Preu-Esclat, Acció Solidària, la Fundació WCH, l’Associació Cívica la Nau i la Comunitat de Germans de Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat.

D’altra banda, cal destacar que durant un any s’ha comptat amb el valuós suport dels professionals del Parc Sanitari i del voluntariat de la institució, que han destinat més de 1.760 hores al projecte.

Acompanyament i suport per part de professionals i voluntariat

“No ho podem permetre. Esperes o actues?” és un projecte que neix per donar una resposta urgent a una crisi social i econòmica, amb l’objectiu de garantir un entorn saludable als usuaris de la Xarxa de Salut Mental i les seves famílies, on a banda de tenir cobertes les necessitats bàsiques, disposessin d’acompanyament emocional. Una campanya excepcional que va més enllà de l’activitat assistencial del Parc Sanitari i que ha mobilitzat professionals, voluntariat i la ciutadania per donar suport a les famílies en un context d’emergència. En paral·lel, l’equip de Treball Social del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha treballat per vincular aquestes persones a recursos més estables dins la xarxa d’organitzacions i iniciatives locals ja existents.

Aquesta iniciativa ha fet palès el compromís de professionals i l’equip de voluntariat del Parc Sanitari, i de diversos agents del territori en moments complexos, en els quals s’ha respost amb rapidesa i generositat per afavorir els col·lectius més vulnerables de la societat. Es tracta d’un projecte emmarcat dins la campanya de sensibilització “Les cares de la vulnerabilitat”, de l’Obra Social Sant Joan de Déu, que va sorgir per ajudar persones en risc d’exclusió social arran de la pandèmia de la covid-19.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search