I Jornada sobre el Programa de Suport a Primària en Salut Mental per professionals referents a la SAP Vallès Occidental

 a Institució
Amb la intenció de seguir impulsant el Programa de Suport a Primària en Salut Mental, el Grup Next amb el suport de la Sap Vallès Occidental, Corporació Parc Tauli i Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ha organitzat dues edicions de la I Jornada PSP per professionals referents de Salut Mental a la SAP Vallès Occidental sota el títol “Estigma i continuïtat assistencial en pacients amb Trastorn Mental Sever”.
En aquesta primera edició, realitzada el 30 de gener de 2013, hi han participat els professional referents d’Atenció Primària dels CAP de: Canaletes, Serraparera, Farigola, Ripollet, Pinetons, Creu Alta, Gràcia, Creu de Barberà i Sant Oleguer i professionals referents d’Atenció especialitzada en Salut Mental dels proveïdors del territori:  Corporació Parc Taulí, CSMA Sabadell  Parc Sanitari Sant Joan de Déu, CSMA Cerdanyola-Ripollet ICS, Unitat de Salut Mental Badia del Vallès.
Els objectius d’aquesta jornada han estat el de fomentar actituds proactives en els professionals per tal de disminuir l’estigma sobre les persones amb malaltia mental en els propis entorns professionals donar a conèixer el Programa  d’atenció als pacients  que pateixen TMS definir modalitats de coordinació entre dispositius i finalment seguir enfortint la xarxa de referents i el seu lideratge en el treball col·laboratiu.
Per aquests fi la jornada va estar organitzada al voltant de tres espais, una primera taula titulada “El coneixement i la proximitat, claus anti-estigma”  on es va comptar amb la presencia de la Sra. Anna Mª Montseny, presidenta de l’Associació de Salut Mental Sabadell que  alhora va moderar la taula,  el Sr. Miquel Juncosa d’Obertament, la Sra. Anna Ruhi de l’Associació de familiars de malalts mentals CEMORIBA  i per parlar de l’expertesa del pacient i la família, varen participar dues persones que vivien el TMS en primera persona o com familiar i varen aportar la seva experiència en relació a la xarxa de salut. Un segon espai on es va treballar amb grups petit sobre “La Influència de l’estigma en el treball assistencial i el valor de la continuïtat assistencial.” que va permetre concloure amb propostes concretes de treball. I finalment un últim espai en forma de taller per treballar sobre els models mentals i abordatge dels conflictes.
Les conclusions de la jornada, amb les propostes concretes es compartiran amb els Equips d’Atenció Primària mitjançant els referents de centre. La segona edició de la jornada es realitzarà el proper 13 de març, amb la participació de la resta de CAP de la SAP Vallès Occidental.

 

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search