Inscripcions obertes al webinar “Pla de Serveis Individualitzats i altres equips sanitaris i socials comunitaris”

 a Projectes, Salut mental

El 25 de novembre té lloc aquesta sessió en línia, adreçada tant als professionals de la salut mental, com a associacions i persones interessades en aquest àmbit.

Una jornada per reflexionar sobre la necessitat d’apropar l’assistència a la salut mental allà on la requereixen les persones ateses.

El pròxim dijous, 25 de novembre, de 10 a 12h, té lloc el webinar “Pla de Serveis Individualitzats i altres equips sanitaris i socials comunitaris”, que aplegarà diversos professionals de la salut mental que compartiran la seva experiència en primera persona i coneixements en aquesta matèria.

Atendre el trastorn mental sever en la comunitat

El Pla de Serveis Individualitzats (PSI) es basa en un programa d’atenció per a aquelles persones que tenen un trastorn mental sever. S’articula a través d’equips formats per professionals que ajuden els usuaris a establir un vincle amb els serveis sanitaris i socials que necessita en el lloc on resideix.

Amb el PSI, les persones ateses disminueixen el nombre d’ingressos hospitalaris i aconsegueixen augmentar la responsabilitat personal envers les pròpies dificultats i problemes, així com una millora notable pel que fa a la salut física i el suport social.

Amb aquest context, el webinar s’organitza amb el propòsit de seguir avançant en el model PSI i en la confluència amb equips d’intervenció de proximitat. En aquesta línia, l’acte té format de taula rodona, amb sis ponents de diferents serveis/programes que treballen a la comunitat.

Un objectiu del Pla Director de Salut Mental i Addiccions

Les línies estratègiques 2017-2020 del Pla Director de Salut Mental i Addiccions de Catalunya, en el marc del Pla de Salut, especificaven com una de les accions a portar a terme la de finalitzar el desplegament dels serveis de gestió de casos del Pla de Serveis Individualitzats a tot el territori català.

Al plenari del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions de juliol del 2020, es va presentar el nou document del Pla de Serveis Individualitzats com a resultat del treball d’un grup de professionals que tenien l’encàrrec d’actualitzar el funcionament dels equips de gestió de casos en Salut Mental i Addicions.

El desplegament dels equips PSI, que s’ha consolidat en aquest període, amb l’actualització del seu marc tècnic de referència, juntament amb l’aparició de nous equips que treballen en l’entorn de proximitat de la persona atesa, han afavorit l’organització d’aquest webinar.

Per consultar el programa complet de la jornada feu clic aquí.

Si voleu fer la vostra inscripció al webinar, cliqueu en aquest enllaç.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search