Inscripcions tancades – III Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial

 a Institució
El proper 29 d’octubre es celebrarà la III Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Sota el títol “Entorn la futilitat: limitar o adequar els tractaments?”, la jornada es celebrarà a l’Auditori del Centre Social.
S’ha de considerar fútil qualsevol esforç per obtenir un resultat que, encara que remotament possible, la raó i l’experiència suggereixen que és improbable. L’adequació terapèutica representa una de les respostes possibles a aquesta inquietud.
Es tracta de reduir al màxim la futilitat de les mesures, estalviant a les persones i a la societat costos desproporcionats o no justificats. Si bé aquest concepte va néixer referit a la limitació de tractaments de suport vital i a situacions crítiques, no té perquè afectar exclusivament a aquest tipus de mesures. Poden resultar també fútils mesures diagnòstiques, tractaments preventius, programes assistencials, cribatges, etc.
Comencem a disposar de dades científiques creixents sobre les conseqüències negatives que comporta el mantenir acrític d’activitats fútiils en la nostra pràctica habitual. Però la qüestió de fons seria: estem els professionals disposats (o formats) per acceptar el repte que suposa la futilitat de les mesures que aconsellem?
Per conèixer el programa de la III Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial – Entorn la futilitat: limitar o adequar els tractaments?, podeu fer clic aquí
Les inscripcions per poder assistir a la jornada ja estan tancades.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search