Josep Maria Haro i Ai Koyanagi, professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, entre els investigadors més influents del món

 a Institució, Salut mental

Segons el rànquing de l’empresa d’innovació Clarivate Analytics, estan entre el centenar d’experts més destacats que treballen a l’Estat espanyol i lideren treballs amb impacte a escala internacional.

Tots dos dirigeixen el grup de recerca en Epidemiologia dels trastorns mentals i l’envelliment de l’Institut de Recerca Sant Joan de Déu, que té com a objectiu principal prevenir els problemes de salut mental en la població general i contribuir a la millora de l’atenció sanitària en aquest camp.

El rànquing Highly Cited Researchers de Clarivate Analytics, que inclou prop de 7.000 noms, és una de les classificacions més prestigioses entre la comunitat acadèmica i científica internacional. Enguany, entre el centenar de científics de l’Estat espanyol que apareixen en aquesta llista, hi destaquen dos investigadors del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, el Dr. Josep Maria Haro, director de Docència, Recerca i Innovació, i la Dra. Ai Koyanagi.

Tots dos lideren el grup de recerca en Epidemiologia dels trastorns mentals i de l’envelliment de l’Institut de Recerca Sant Joan de Déu, que treballa per determinar l’impacte i la freqüència dels trastorns mentals en la població general, conèixer quins en són els determinants i com és l’atenció sanitària que reben les persones amb aquests problemes de salut; amb la finalitat de contribuir a la seva prevenció.

“Aquest és un reconeixement a la feina que s’està fent al grup, a la repercussió de la nostra recerca i, en aquest sentit, és destacable que dues persones de l’equip apareguin al rànquing”, apunta el Dr. Haro. Koyanagi, per la seva banda, assenyala que “és un honor haver estat estat escollida com una de les investigadores més citades aquest any”.

Durant el 2020, la Dra. Koyanagi va publicar 78 articles i en aquest últim any n’ha publicat 69. En l’actualitat, en té 29 més pendents de publicació. L’article més citat, segons Web of Science, amb 3.492 cites, és una anàlisi sistemàtica per a l’estudi de la càrrega mundial de malalties de 2015 publicat a la prestigiosa revista The Lancet.

D’altra banda, el Dr. Haro va publicar 45 articles durant el 2020, enguany n’ha publicat 47 i en té 16 més pendents de publicació. El seu text més citat, també segons Web of Science, amb 5.639 cites, és una altra anàlisi sistemàtica per a l’estudi de la càrrega mundial de malalties del 2010; publicat, així mateix, a la revista The Lancet.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search