La prestigiosa revista “European Neuropsychopharmacology” publica un article liderat per la Elena Huerta, membre de la “línia d’intervencions terapèutiques en esquizofrènia” realitzat a la Unitat de Recerca del Parc Sanitari.

 a Institució
La prestigiosa revista European Neuropsychopharmacology”, considerada una de les millors revistes de neuropsicofarmacologia europees,  ha publicat recentment un article centrat en un estudi elaborat a la Unitat de Recerca del Parc Sanitari Sant Joan de Déu per la investigadora Elena Huerta, membre de l’equip de la Dra. Judith Usall.
L’article, sota el títol: Effects of raloxifene on cognition in postmenopausal women with schizophrenia: A double-blind, randomized, placebo-controlled trial” forma part de l’assaig clinic Estudi a doble cec controlat amb placebo de l’eficàcia seguretat i tolerància al raloxifè com a tractament coadjuvant dels símptomes negatius de l’esquizofrènia a dones posmenopàusiques”.
Aquest estudi és un dels primer assaigs clínics encetats per la Unitat de Recerca del Parc Sanitari amb la intenció de portar a terme un estudi amb perspectiva de gènere i que va obtindre una beca Stanley (Fundació dels Estats Units).
L’estudi analitza com el raloxifè, un fàrmac que actua com un modulador selectiu dels receptors estrogènics (SERM) pot influir o no en la millora dels símptomes cognitius de les dones amb esquizofrènia durant la posmenopausa. L’objectiu era avaluar si afegir raloxifè  al tractament habitual de les dones afectades era més eficaç que afegir placebo.
L’article serà el paper central de la tesi doctoral que presentarà properament la Elena Huerta, neuropsicòloga i membre de la Unitat de Recerca del Parc Sanitari.
Raquel Iniesta, Susana Ochoa, Jesús Cobo, Eva Miquel, Mercedes Roca, Antoni Serrano, Fernando Teba i Judith Usall també han participar molt activament en la realització d’aquest estudi.
També, compta amb la col·laboració dels mebres del GRUP RALOXIFÈ: S. Araya, L. Baladón, E. Busquets, V. Carral, J. Cobo, L. Ibañez, R. Iniesta, E. Miquel, S. Ochoa, S. Rivero, M, Rojas, A. Serrano, F. Teba, M. Roca, M. Valdelomar, B. del Pino, M. Castro, E. Huerta, y  J. Usall
Per llegir l’article publicat a la revista European Neuropsychopharmacology” podeu fer clic aquí
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search