La unió en l’ús de les TIC, clau en el seu benefici pels usuaris

 a Institució
200 persones no han voler faltar a la cita i van estar presents a la I Jornada eSalut Mental celebrada el dia 23 de gener a l’Auditori del Centre Social del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.
Durant la inauguració de la mateixa, el Germà Pascual Piles, Superior Provincial de l’Orde Hospitalari de Samt Joan de Déu ha manifestat: Hem de fer servir les TIC i posar-les al servei dels malalts. Fa 50 anys que vaig arribar a aquesta casa i mai em podia imaginar com ha evolucionat tot… Aquestes noves eines ens permeten un aprenentatge constant i ens ofereixen nous camins per millorar la qualitat de vida dels nostres usuari i per créixer professionalment”.
El Sr. Carles Constante, Director General de Planificació i Recerca de Salut del Departament, destaca que “hem unir esforços, especialment en l’àmbit de la recerca, i treballar col·lectivament. El nostre objectiu ha de ser que els estudis que portem a terme arribin realment a la pràctica clínica per poder millorar així els processos d’atenció”.
“La innovació tecnològica és una eina clau”, concloïa la Sra. Lluïsa Moret, Tinenta d’Alcalde de Benestar i Ciutadania de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, en l’acte inaugural.
La I Jornada eSalut Mental està organitzada pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu juntament amb i2CAT, Mobile World Capital Barcelona i Clúster de Salut Mental de Catalunya i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Generalitat de Catalunya, TicSalut, Acc1Ó i Lilly.
Sota el títol “Les TIC com a eines de suport”, la jornada ha posat de manifest com les noves tecnologies poden ajudar al progrés de la salut mental al nostre país i ha mostrat quina és actualment l’estratègia de la Unió Europea en aquest àmbit així com un seguit d’experiències TIC al nostre entorn, amb un especial protagonisme per al projecte Help4Mood, que han estat presentades mitjançant un vídeo i una sala de demostracions en la que tots els professionals assistents a la jornada han pogut veure de més a prop les aplicacions presentades.
“En el moment actual no hi ha mapes però hem de buscar brúixoles per continuar sent bons professionals perquè la tecnologia no té sentit sense una bona pràctica. Les TIC són una bona oportunitat, hem de sentir-nos lliure i actius i compartir experiències per continuar avançant pel bé de les persones que pateixen una malaltia mental”, resumia Joan Cornet, Competence Center del Mobile World Capital Barcelona, durant la seva intervenció.
Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search