L’infermer del Parc Sanitari Jordi Ramón Rizo, premiat de nou per un treball sobre la percepció de solitud en la tercera edat

 a Projectes

Aquest guardó, atorgat per l’Institut BBVA de Pensions, impulsa projectes de recerca sobre l’envelliment de la població. Es tracta del segon reconeixement que rep Ramón pel treball “Impacte d’una intervenció grupal en la percepció de soledat de les persones grans”. 

Jordi Ramón Rizo, infermer del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Cornellà de Llobregat, ha rebut el Premi Longevia que atorga l’Institut BBVA de Pensions per un estudi que descriu els efectes de la solitud en les persones grans. Aquest reconeixement arriba només tres mesos després que obtingués el Premi Enfermería en Desarrollo per aquest mateix treball.

L’estudi premiat, “Impacte d’una intervenció grupal en la percepció de soledat de les persones grans”, demostra que les activitats grupals i comunitàries en edats avançades, amb què es treballen aspectes com els hàbits saludables o l’estimulació cognitiva, aporten beneficis com ara una millora en la qualitat de vida i el sentiment de pertinença a un grup.

Jordi Ramón Rizo va recollir el guardó el 6 de març a Madrid, a la gala de la primera edició dels Premis Longevia. Durant aquest esdeveniment, que es va organitzar juntament amb el diari ABC, es van voler fer visibles els reptes que té la societat espanyola respecte a l’elevada esperança de vida. Precisament, els Premis Longevia van sorgir amb la finalitat d’impulsar la investigació en els àmbits de l’envelliment i les pensions.

En total, l’Institut BBVA de Pensions va rebre 27 treballs de sis països diferents i 9 províncies espanyoles. D’entre tots els projectes presentats, s’han atorgat tres premis i tres accèssits de tres categories diferents: dret, economia i sociologia.

El guardó que ha rebut Jordi Ramón Rizo, l’accèssit en la categoria de sociologia, està dotat amb 1.500 euros.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search