Torna la tercera edició de la jornada Kidstime amb el lema “Innovant en parentalitat i salut mental”

 a Colabora - ActualitatColabora, Salut mental
  • Un programa per donar eines als progenitors amb un trastorn mental i als seus fills impulsant actituds resilients i, així, prevenir possibles problemes futurs.
  • És un projecte pioner pel seu caràcter interinstitucional i pel treball coordinat entre professionals de la xarxa de salut mental infantojuvenil i la d’adults.

El pròxim 28 de setembre tindrà lloc la III Jornada Kidstime Barcelona a l’auditori del Centre Cívic Casa del Mar (C. d’Albareda 1, Barcelona), una jornada enfocada a innovar en la parentalitat i la salut mental amb la prevenció com a estratègia, a través del programa pioner Kidstime Barcelona.

Kidstime Barcelona, , té com a objectiu facilitar una resposta adequada als problemes que experimenten, tant els progenitors amb un trastorn mental com els seus fills i, alhora, impulsar actituds resilients (protectores), especialment en aquests últims i, així, prevenir possibles problemes futurs. També es pretén fomentar la unitat familiar i establir relacions de qualitat amb un vincle positiu. Així mateix, també es procura que, en l’àmbit familiar, es pugui parlar de manera oberta sobre els problemes de salut mental, amb la finalitat que els menors discriminin aquelles actituds i conductes del progenitor que són pròpies del trastorn mental diagnosticat.

En aquesta jornada es presentarà el projecte Erasmus de formació especialitzada per a mestres de nens amb famílies amb problemes de salut mental parental. Les escoles que hi participin es podran acreditar com a “Escoles conscients” per a la detecció, la conscienciació i la intervenció en aquest context.

També es presentaran experiències d’”empowerment” dels tallers multifamiliars Kidstime l’objectiu dels quals és reforçar la parentalitat i la resiliència de tota la família, especialment en nens i adolescents, fills de famílies amb problemes de salut mental parental i prevenir possibles dificultats de salut mental en aquest grup de risc. En la taula d’experiències d’innovació, moderada per Marta Coromina, psiquiatra coordinadora de CSMA, de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, intervindrà la psicòloga Carla Jané per explicar la seva tasca al capdavant del programa de Salut Mental Perinatal del CSMA de Cornellà, també del Parc Sanitari SJD. Finalment també es debatrà sobre com fomentar la parentalitat reflexiva en famílies vulnerables.

Sobre Kidstime Barcelona

Tenir un progenitor amb un trastorn mental augmenta el risc de presentar, d’una banda problemes socials i de conducta en la infància i, d’altra, de salut mental en l’adolescència.

Kidstime Barcelona és el primer programa de prevenció primària i d’intervenció multifamiliar que es desenvolupa en l’àmbit estatal. És un projecte pioner pel seu caràcter interinstitucional i pel treball coordinat entre professionals de la xarxa de salut mental infantojuvenil i la d’adults, donat que, actualment, a la resta d’Espanya, el seguiment que ofereixen els serveis de salut mental a les famílies encara es fa per separat: d’una banda l’atenció dirigida als adults i, per un altre, la focalitzada en l’àmbit infantojuvenil.

Kidstime neix al 2014 amb la finalitat de protegir a aquesta població vulnerable i, alhora, als seus progenitors. És un programa innovador impulsat pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu, la Fundació Orienta, el Complex Assistencial Benito Menni, el Hospital Sant Joan de Déu i la Fundació Sant Pere Claver, a través d’una aliança de col·laboració emmarcada en el Clúster de Salut Mental de Catalunya.

Trobareu el programa i les indicacions per fer la inscripció en aquest enllaç.

* enllaç directe al formulari d’inscripció

* la jornada es desenvoluparà en castellà

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search