Jornada de salut mental i exclusió social

 a Institució
​La primera jornada Sense Sostre s’ha celebrat aquest matí entre una gran expectació. S’ha iniciat puntualment, les 9 del matí, amb la presencia de la Sra. Dolors Gómez de la Diputació de Barcelona, Sra.Isabel Ribas, Ajuntament de Barcelona, Sr. Jordi Estany, del Consorci Sanitari de Barcelona i  representant també la Conselleria de Salut, Sr. Enric Mangas, Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i el Dr. Pere Benito, Sant Pere Claver.
Totes les intervencions han coincidit en un missatge  “ l’exclusió social i la malaltia mental són un problema real”, en el que totes les institucions representades hi treballen permanentment i han de seguir fent-ho conjuntament. Tant la Diputació de Barcelona com l’Ajuntament com el Consorci han posat de rellevància la importància de l’aliança estratègica entre dues organitzacions (Sant Pere Claver  l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu) que a banda de ser per elles mateixes avals de la bona praxi, saben donar servei eficaçment i en paral.lel a lo social i a la salut, aspecte que les diferencia d’altres organitzacions.
El ple ha estat total des de la primera taula d’intervenció, amb l’assistència de professionals de diferents àmbits, on la representació del PSSJD ha estat notable. Ha sorprès la presencia de molta gent jove i una alta representació femenina. També han assistit professionals de la resta de comunitats autònomes que no conten amb la mateixa incidència però tampoc amb els mateixos recursos.
Realment, l’ensamblament del tema de la jornada juntament amb el romanticisme de l’edifici Francesca Bonnemaison, un antic palau gòtic rehabilitat l’any 2003 i la bona acollida entre els professionals d’aquests espais de debat està propiciant que la jornada sigui intrínsicament emocionant a la vegada que interessant.
S’ha comptat amb la presencia de Televisió Espanyola de Catalunya, que emetrà el seu reportatge avui a les 14hores a TVE i a les 14:30 a TV2.
Han estat entrevistats la Dra. Francesca Asensio, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i el Dr. David Clusa de Sant Pere Claver a més del Sr. Jordi Borja, urbanista.
Entre els assistents del PSSJD han estat el Gmà. Joaquim Erra (Orde Hospitalari Sant Joan de Déu), sr.Enric Mangas, Dr.Josep Ramos, Dr. Josep Mª Giralt capitejant  l’equip de Ciutat Vella, el Dr. Victor Soto, però també professionals d’altres àmbits com Xavier Fernández, Carmen Marquez, Mar Garcia, Assumpta Benito entre d’altres.

Programa de Atención Psiquiátrica a enfermos mentales sin hogar.

Outreach Engagement and Recovery.

Proximidad y Ciudadanía en medio urbano. La práctica en Quobec, Países Bajos y Cataluña.

Una mente con cuerpo.

Programa de intervención en salud mental y exclusión social.

Street doctor on the streets of London and other solutions.

Darreres notícies
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search