La solidaritat més enllà de les fronteres, al segon número de ‘Parc Solidari’

 a Institució

El butlletí informatiu posa el focus en els agermanaments del Parc Sanitari Sant Joan de Déu amb diversos centres a l’Àfrica i l’Amèrica del Sud.

Posant el seu temps i recursos a disposició dels altres, diversos professionals del Parc Sanitari col·laboren en centres agermanats amb l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu a l’Àfrica i l’Amèrica del Sud, amb la finalitat de reduir els desequilibris socials i de distribució de la riquesa que assolen aquests territoris.

El segon número de Parc Solidari dóna veu a totes aquelles persones de l’organització que participen en aquestes missions, com ara el doctor Manuel Céspedes, cap del Servei d’Urologia de l’Hospital General, que explica en una entrevista els projectes impulsats des de 2014 a l’Hospital Cristo de las Américas de Sucre (Bolívia).

En aquesta publicació, també es podran conèixer les novetats del Centre de Salut Mental Dalal Xel de Fatick i Thiés del Senegal. Els seus professionals i voluntaris es desplacen a les comunitats rurals per facilitar l’accés a l’atenció i als fàrmacs a aquelles persones que conviuen amb un trastorn mental, i contribueixen a fer caure l’estigma social que experimenten, una xacra molt latent en aquest país africà.

De tornada a Catalunya, aquest número repassa projectes que estan en marxa en diversos dispositius del Parc Sanitari, com ara l’hort urbà del Raval, en el qual participen persones ateses al Servei de Rehabilitació Social de Ciutat Vella, o la nova etapa d’activitats que el programa Torrents d’Art enceta aquest any. Aquest segon número del butlletí està disponible aquí.

Parc Solidari va néixer l’agost passat amb l’objectiu de reflectir la dimensió solidària del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. El butlletí està obert a tothom que hi vulgui participar. Per fer-ho, podeu contactar amb voluntariat@pssjd.org.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search