La pròpia llum, nou projecte de la Cia Ales de Teatre

 a Art i salut mental, Colabora - ActualitatColabora

Aquest projecte fusiona el teatre amb el cinema amb l’objectiu de crear un espectacle inclusiu d’arts escèniques on el grup de participants són els grans protagonistes durant tot el procés.

La convocatòria Art for Change de la Fundació La Caixa dona suport a projectes amb una clara vocació transformadora.

Laura Álvarez, directora de cinema; Toni Mira, ballarí i coreògraf; i Dau al Sec Arts Escèniques de Poble-SEC participen activament en aquest projecte.

La pròpia llum és un projecte inclusiu i de creació col·lectiva que posa les arts al servei de persones joves, amb i sense diagnòstic de salut mental, per a la creació d’un espectacle escènic i està liderat per la Companyia Ales de Teatre. Una companyia que està formada per joves de diferents serveis de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu: la Unitat Terapèutica de Justícia Juvenil Els Til·lers, SJD Numància, el Servei d’Atenció a la Població Immigrada (SATMI), la Fundació Bayt al-thaqafa i la Unitat Terapèutica Acompanya’m; juntament amb altres joves vinculats a altres centres educatius.

Aquest projecte acosta eines de treball de disciplines artístiques com el teatre i el cinema de creació a les persones participants perquè les puguin utilitzar en el seu camí d’exploració creativa, la qual cosa facilita el desenvolupament dels seus potencials artístics. El gran objectiu és fer servir aquestes eines per trobar què volen explicar i concretar una proposta per representar-la a l’escenari. D’aquesta manera, els joves cocreen, coescriuen i representen un espectacle escènic amb què se senten identificats i que els permet vincular-se amb la comunitat artista local.

En tot el procés de La pròpia llum hi juguen també un paper molt important Laura Álvarez, directora de cinema; Toni Mira, ballarí i coreògraf; i Dau al Sec Arts Escèniques (Poble-Sec). Una participació que aporta un valor afegit a tot el procés creatiu donat que posen al servei dels joves participants les seves experiències i amplis coneixements.

L’espectacle que s’està creant, encara sense títol, es presentarà dins del Festival Sacseig a la primavera del 2024, un festival d’arts escèniques, protagonitzat per persones en situació de vulnerabilitat al territori català, per donar-los veu i qüestionar els models de societat i el món que ens envolta.

Per a més informació respecte a aquest projecte, podeu fer clic en el següent enllaç.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search