Antoni Tàpies: La cultura no pot ser neutral. Ha de tenir un compromís ètic, polític i social

 a Art i salut mental, Salut mental, Solidaritat, Torrents Art

Torrents d’Art participa activament en una exposició sobre Tàpies que pot visitar-se al Museu de Sant Boi.

L’exposició “Antoni Tàpies. El compromís polític i social” ja pot visitar-se al Museu de Sant Boi. Una mostra que va inaugurar-se fa uns dies amb la presència de José Luis Argudo, director de Desenvolupament Solidari, Gestió de Pacients i Atenció a la Ciutadania del Parc Sanitari Sant Joan de Déu; representants i participants de Torrents d’Art, el programa d’art i comunitat de la institució; Lluïsa Moret, alcaldessa de la localitat santboiana; Toni Tàpies, fill de l’artista; Imma Prieto, directora de la Fundació Tàpies; Andreu Felip, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Barcelona i Pau González, diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona; entre altres assistents.

Torrents d’Art participa molt activament en aquesta mostra i és que mitjançant l’organització d’un taller de creació dirigit per Andrea Martínez, mediadora artística, els participants han elaborat una obra conjunta i s’han pogut endinsar en l’univers creatiu de Tàpies. Els projectes de Torrents d’Art sempre tenen compromís: amb la justícia, amb la inclusió i amb la transformació individual i col·lectiva. Per això, és tan important que la façana del Museu de Sant Boi llueixi fins al setembre aquesta creació dels usuaris del taller de Torrents d’Art, per anunciar l’exposició sobre Tàpies i el seu compromís polític i social. L’obra consta de dues cadires que representen el diàleg i una escala que és la via per arribar al procés de transformació individual i col·lectiva.

Podeu conèixer més com ha estat el projecte creatiu d’aquesta obra conjunta elaborada a Torrents d’Art, fent clic aquí.

Moltes gràcies a la ciutat de Sant Boi per l’oportunitat que ha donat als nostres usuaris d’aprofundir en el missatge d’Antoni Tàpies!

Antoni Tàpies. El compromís polític i social

Aquesta exposició, que compta amb l’historiador i crític d’art Joan Gil com a comissari de la mostra, repassa la trajectòria d’Antoni Tàpies i mostrarà fins al 30 de setembre pintures i, sobretot, cartells de l’artista barceloní. Aquesta part de la seva obra testimonia, com cap altra, el seu esperit crític i el seu compromís polític i social.

La mostra dona visibilitat, a més, a dues obres originals de Tàpies vinculades amb Sant Boi. Una d’aquestes obres és el dibuix original que va inspirar el ‘Mosaic de l’Onze de Setembre’, present a la plaça de Catalunya de Sant Boi en commemoració de la història diada de 1976. L’altra obra és el mural que es conserva a l’interior de l’Escola Antoni Tàpies, pintada in situ per l’artista durant una visita al centre educatiu l’any 1988. L’exposició també inclou dues litografies que formen part del Fons Municipal d’Art Contemporani de la localitatat.

Galeria d’imatges del dia de la inauguració:

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search