El Parc Sanitari SJD reforça el seu compromís en la lluita contra l’estigma en salut mental amb l’acreditació d’Obertament

 a Salut mental

Es tracta d’un segell de qualificació que reconeix els esforços dels serveis de salut mental i els seus professionals en la lluita contra l’estigma.

170 professionals dels 9 Centres de Salut Mental d’Adults de l’SJD Xarxa de Salut Mental participaran en el programa antiestigma per continuar millorant la qualitat assistencial i satisfer les necessitats dels usuaris.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha signat el distintiu Compromís AntiEstigma, una acreditació que reconeix el compromís i la millora contínua en la lluita contra l’estigma i la discriminació en salut mental dels centres de la xarxa de salut mental a Catalunya, creada per l’associació Obertament.

El director gerent del Parc Sanitari SJD, el Dr. Sebastià J. Santaeugènia, ha manifestat que la institució vol reforçar el seu compromís en la lluita contra l’estigma vers les persones ateses als centres del Parc Sanitari, i per això aposta per fer aquest camí amb l’associació Obertament, referent al sector en la lluita antiestigma.

El director de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari SJD, el Dr. Antoni Serrano, incideix en la necessitat de continuar lluitant com a societat per a acabar amb l’estigma associat a la salut mental i destaca la “importància de reforçar l’atenció comunitària des del punt de vista humà per abordar i satisfer les necessitats dels nostres usuaris”, amb una atenció basada en els seus drets. “Treballem perquè els nostres professionals continuïn avançant i fent avançar cap a una actuació cent per cent lliure d’estigma, en línia amb les recomanacions del Departament de Salut i els Quality Rights de l’OMS”, apunta Serrano.

Acord amb Obertament, veure vídeo.

El Compromís AntiEstigma és el primer segell de qualificació que reconeix i posa en valor els esforços dels serveis de salut mental i els seus professionals en la lluita contra l’estigma en salut mental. El distintiu actua com a eina que permet als serveis implicar-se en la lluita contra l’estigma, millorar la qualitat assistencial, simplificant i estructurant la seva tasca. El procés de certificació inclou una avaluació interna, la implementació d’una campanya antiestigma o la formació de professionals contra l’estigma en salut mental, que en el cas del Parc Sanitari SJD arribarà a prop de 170 professionals dels nou Centres de Salut Mental d’Adults (CSMA) de l’SJD Xarxa de Salut Mental.

A més, la plataforma digital SOM Salut Mental 360°, impulsada per centres de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a Catalunya  i cocreada entre professionals i associacions de salut mental, ha publicat recentment un portal temàtic sobre l’estigma en salut mental, juntament amb l’entitat Obertament.

Recommended Posts
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies!

No el pots llegir? canvia el text. captcha txt

Start typing and press Enter to search